:: Don't walk in front of me, I may not follow. Don't walk behind me, I may not lead. Just walk beside me and be my friend ::

Mengapa Singgah Kalau Tak Masuk

Me, Myself and I

My photo
Summer is Annie @ Rosni ..i'm 28 years old.. Aku tak susah untuk didekati..kalau sape nak be fren dengan aku,just come to me when i'm in a good mood.. Aku hidup untuk family aku,4 my hubby,dan untuk orang-orang yang sayang aku... Aku nk puaskn hati sume org.. :: ...Aku nak jadi yang terbaik untuk semua orang...::

Friday, August 21, 2009

Selamat berpuasa

Selamat berpuasa kepada semua muslimin dan muslimat kt dunio ni..huhu..Esok dah start pose..dah ready ke?
Dan lame tak hapdet kn??haha...M.A.L.A.S (no komen..)

Sejak ade berukband kt umah ni, hari2 ngadap laptop jela..(tp xde mase gak nk update blog..jgn kate update, nk jenguk pun xde mase..mase byk dihabiskan dengan berkebun kt facebook...gilo tani betul aku sejak 2 menjak ni..)

Tahun ni 1st time pose sebangai tunangan orang, tahun ni jgk nnt 1st time raya ngan tunang..huhu..
(ade beza ke?) same je mcm tahun2 lepas..xde ape yg istimewa pun..mgkin sbb tunang jauh kot, tu pasal rase tahun ni sama je macam tahun2 lepas..takde beza pun...

Tahun ni aku berazam nk pose penuh..huhu..(leh ke?)

Baju raya dah beli 2 pasang.(belum cukup..nnt dh dekat nk raya nk sambar lgi 2,3 lai..) belum pose aku dah beli bju raya..haha..sepasang mak tengah jahit kt kg, sepasang baru je beli 2,3 hari lepas..nnt nk dekat2 raya nk beli lagi selai dua..mgkin kebaya ngan kurung modern kot..kaler biru ngan pink kot..sebab aritu dah beli kaler purple ngan kuning...hehe..tu pun sepasang kain kaler hitam ngan pink tak sempat nk anta jahit, tukang jahit dah xnk terima, dia suh anta pas raya...huh! (raya sakan tahun ni..byk rumah masuk dlm list lawatan..hahahahaha)

Opis tempat keje baru makin rancak berniaga kuih muih,kain, dan segala eksesori untuk raya ni..hehehee..dulu keje tempat lame takde opismate nk jual2 ni..sebab sume cino...haha...

Banyak benda nk story sebenonye..tp mcm xde idea lak petang2 ni..byk bende nk cerita sejak aku stop menulis aritu..nnt ade mase aku tulis lagi yer...Ape2 pun selamat berpuasa dan selamat menyambut hari raya..

Daa.....

Wednesday, July 01, 2009

My Fianc

Hmmm...ramai gak yang tanya nape tak letak gambar tunang aku..huhu...
Suprise..biarlah rahsia..hehe.kang ade yg grab lak lagi kang..hahaha..rasenya tak perlu la aku upload gambar tunang aku tu kot, biarlah sape2 yang tau je..dia bukan public fingers.dia tak perlu publisiti..hahaha...


**jangan risau, gambar kawin aku nanti sure aku masukkan gambar jejaka bertuah tu sekali..heheee(lgpun mase tu aku dah taknak amik gambar sorg2..hehee)

Tuesday, June 30, 2009

Leh saman ke??

Wahh....ade org dah men'grab' gambar2 privacy aku kt dlm blog aku ni..huh!!
Aku leh saman x ni?wah, suke2 hati nk grab pic aku, tanpa mintak kebenaran aku..sapa ajar?
Tapi nk marah pun xleh, blog ni kn dah glamer, sape2 leh masuk..hahahaha....tapi aku upload kt sini suh tengok je, bukan suh amik simpan wat koleksi sendiri..kalau nak tengok, tengok kat sini dah le...bukak bape2 kali pun aku tak kisah..(leh gak naik ranking blog aku ni..huhu)...aku upload pun sebab nk kongsi ngan kawan2..kang kalau tak share kang marah lak..ade lak yg suh upload..Hmmm.......lain kali kalau nk amik pun, gtau la..xdela aku terkejut tengok gambar2 aku kat tempat lain..(nama pun internet, cepat tul tersebar.tu lum gambar2 yang terlampau lagi tu.haha..)
Nak tanya sape2 yg profesional ni, leh tak kite wat something kt pic tu supaya orang lain tak leh suke2 copy and paste pic kite tu??sape2 leh tolong jawap x?saya budak baru belajar...

Monday, June 29, 2009

My Engagement

My Engagement, 28 June 2009
Semoga kekal ke jinjang pelamin...

















Saturday, June 20, 2009

.........................

Dan...
Bila esok datang kembali
Seperti sedia kala dimana kau bisa bercanda
Dan...
Perlahan kaupun, lupakan aku
Mimpi burukmu
Dimana t'lah kutancapkan duri tajam
Kaupun menangis, menangis sedih
Maafkan aku...

Dan...
Bukan maksudku, bukan inginku
Melukaimu sadarkah kau di sini 'kupun terluka
Melupakanmu, menepikanmu
Maafkan aku

Lupakanlah saja diriku
Bila itu bisa membuatmu kembali bersinar
Dan berpijar seperti dulu kala
caci maki saja diriku
Bila itu bisa membuatmu kembali bersinar
Dan berpijar seperti dulu kala




++++++++++++++++

cintai aku......

Ku bukan superstar kaya dan terkenal

Ku bukan saudagar yang punya banyak kapal

Ku bukan bangsawan, ku bukan priyayi

Ku hanyalah orang yang ingin dicintai

Tuesday, June 09, 2009

Di Dalam Sepi Itu....

Serasa diri ini terpinggir di batas nan sepi tak sesiapa menemani
Di dalam sepi itu kembali ku mengingati mu lalu hati jadi rindu
Aku terperangkap dalam diri aku terpedaya oleh mimpi aku dikejari bayang-bayan keterpaksaan menyiksakan
Lama ruang hati kekosongan lama ku menangis sendirian lama hanyalah hitungan masa tak terluntur kenangan indah di antara kita di dalam sepi itu bertakhta bayangan dirimu mencengkam sanubariku.....


................................................................

Jauh Disudut Hati....

Sayang, kubawa jauh rinduku kerna aku telah tahu kau bukan milikku
Sayang, sesunguhnya bukan mudah menjalani hidup ini tanpa kau di sisi.....
Jauh disudut hati aku masih bermimpi, mimpi yang indah esok kau kembali
Jauh di sudut hati ada waktu-waktunya aku berdoa kau pulang semula
Sayang biar ku mengingatimu biar kugantung harapan hingga sampai waktu nafas terakhirku.....




.........................

Sunday, June 07, 2009

huhuhu...

Aku harap blogspot tak potong gaji aku sebab aku tak updated blog dah dekat 2 bulan ni ...huhu....

Facebook Fever....

Fuhh!! dah 2 bulan tak update ape2 dlm blog ni..kt opis internet blocked, kt umah la asik main game n layan facebook je, smpai xde mase nk jenguk2 blog sndiri..huhuhu...

Sekarang ni aku asik layan facebook jer..main game la, jawap kuiz la..hahaha..macam2..banyak mase terbuang kat sini jer..sampai lupa nak bukak friendster, myspace, blog sndiri pun tak ingat..

k la, nk cont main game UNO ni..huhu..teringat time dulu2 main game SNAP...hahahaha... jom sape2 nak join...

Sunday, April 12, 2009

Tempat baru....

1 April lalu aku already moved ke tempat keje baru..in goverment sector..aku xtau la pilihan aku ni tepat ke x, xperlu nak pikir2 lagi...aku dh pun ditempat baru sekarang..aku dah pn resign kt tempat lama tu..mula2 bg notis kt bos, aku rase macam tak sampai hati lak nk tinggalkn bos aku tu..yela, aku rase keje aku nanti xde orang nk ganti...bos aku pn pada mulanya terkejut gak aku nk resign, dia suh aku pk dulu, lgpun dia cakap xde org nk ganti tempat aku nanti...susah nk train orang baru...lgpun aku bg notis pun last minit..one week notis je...mane la bos aku tak kelam kabut..huhu..tapi pas aku rekomen kan sorang kawan aku tuk ganti aku, bos aku pn macam berpuas hati dan membenarkan aku menamatkan khidmat aku kat situ...huhu..(walaupun aku tau bos aku berat hati nak lepaskan aku...huhu...aku tau tu...)

Minggu pertama aku kat tempat baru, hp aku tak henti2 dapat kol dari opis lama...Mmmm..macam2 problem..ade je yang call tanya itu ini...aku kn br keje, xleh nk pick up fon sgt, nk msg2 pn kena tgk line..(org baru mmg la kena tunjuk pangai yg baik2...hahaha)

Sekarang dh masuk 2 minggu kt tempat br...sume berjalan lancar, wlpun aku macam dibebankn dengan keja yg banyak..(org cakap keje gomen ni sng..leh lepak2 je..tapi aku tertipu..)
keje byk menanti aku....sampai aku rase cam aku dah wat pilihan yg salah...huhuhu...

Mmmm..apa2 pun aku dah kira bersyukur aku dimana sekarang ni...mane2 pun sama je..janji aku hepi dengan kerja aku....tapi kalau ade yang tanya keje kat mane lagi best, tanpa pk pnjang aku rase keje tempat lame aku lebih more comfortable dan hepi..(err..mgkin tmpt skrg ni aku msih baru, so aku rase tak hepi kot...kena tgu 5,6 bulan baru leh compare blik..hehehe)

Monday, March 23, 2009

Earth Hour 2009

Jom support Earth Hour 2009....

Ape tu Earth Hour??

***kopipes dari www.earthhour.org

VOTE EARTH

YOUR LIGHT SWITCH IS YOUR VOTE

This year, Earth Hour has been transformed into the world’s first global election, between Earth and global warming.

For the first time in history, people of all ages, nationalities, race and background have the opportunity to use their light switch as their vote – Switching off your lights is a vote for Earth, or leaving them on is a vote for global warming. WWF are urging the world to VOTE EARTH and reach the target of 1 billion votes, which will be presented to world leaders at the Global Climate Change Conference in Copenhagen 2009.

This meeting will determine official government policies to take action against global warming, which will replace the Kyoto Protocol. It is the chance for the people of the world to make their voice heard.

Earth Hour began in Sydney in 2007, when 2.2 million homes and businesses switched off their lights for one hour. In 2008 the message had grown into a global sustainability movement, with 50 million people switching off their lights. Global landmarks such as the Golden Gate Bridge in San Francisco, Rome’s Colosseum, the Sydney Opera House and the Coca Cola billboard in Times Square all stood in darkness.

In 2009, Earth Hour is being taken to the next level, with the goal of 1 billion people switching off their lights as part of a global vote. Unlike any election in history, it is not about what country you’re from, but instead, what planet you’re from. VOTE EARTH is a global call to action for every individual, every business, and every community. A call to stand up and take control over the future of our planet. Over 74 countries and territories have pledged their support to VOTE EARTH during Earth Hour 2009, and this number is growing everyday.

We all have a vote, and every single vote counts. Together we can take control of the future of our planet, for future generations.

VOTE EARTH by simply switching off your lights for one hour, and join the world for Earth Hour.

Saturday, March 28, 8:30-9:30pm.



Jom kawan2..kite bergelap selama sejam hari sabtu ni, 28 march 2009, dari pukul 8.30-9.30..
(terlepas la konsert AF setengan jam..haha..padan muka korang..)

Tuesday, March 10, 2009

Show me the meaning of being lonely

So many words for the broken heart
Its hard to see in a crimson love
So hard to breathe
Walk with me, and maybe
Nights of light so soon become
Wild and free I could feel the sun
Your every wish will be done
They tell me...

Show me the meaning of being lonely
Is this the feeling I need to walk with
Tell me why I cant be there where you are
Theres something missing in my heart

Life goes on as it never ends
Eyes of stone observe the trends
They never say forever gaze
Guilty roads to an endless love
Theres no control
Are you with me now
Your every wish will be done
They tell me

Show me the meaning of being lonely
Is this the feeling I need to walk with
Tell me why I cant be there where you are
Theres something missing in my heart

Theres nowhere to run
I have no place to go
Surrender my heart, body and soul
How can it be youre asking me to feel the things you never show

You are missing in my heart
Tell me why I cant be there where you are

Show me the meaning of being lonely
Is this the feeling I need to walk with
Tell me why I cant be there where you are
Theres something missing in my heart

Saturday, February 28, 2009

Just Read This And Understand....

They love you, but they are not your lover,
They care for you, but they are not from your family,
They are ready to share your pain, but they are not in your blood relation,
They are...
FRIENDS!!!
True friend scolds like a Dad!
Cares like a mom!
Tears like a sisters!
Irritates like a brothers!
and finally love you more than a lover.......

New Home For My Hamsterssssss......

Why i put many 's' on my HAMSTER?bcoz my hamnster become so many...hahahaha....
Masih ingatkah kalian tentang hamster aku yang bertambah itu hari?sudah ku ceritakan pada kalian dalam entry yang lepas..(aku pun sudah lupa bila..)kini, ibu hamster yang induk sudah beranak lagi 7 ekor semuanya...again.....menjadikan hamster kesemua di rumah aku ini sudah menjadi 15 ekor kesemuanya....wahhh...1 kemajuan yang tak disangka2..siapa sangka kami mampu membiakkan hamster sehingga sebegini jadinya...(aku berani jamin, akan datang hamter2 ni akan bertambah lagi..lagi..dan lagi....) disebabkan hamster aku kini sudah bertambah banyak, maka mereka perlu rumah yang lebih besar dan comfortable..

Jadi...inilah hasilnya...rumah baru hamster2 kami....lebih besar dan cantik...





kalian mahu tau tak bape hergeee sangkar baru ini??(sangkar baru disebelah kanan)..RM150++, tapi setelah ditawar menawar, ngan cina kat kedai tu, tokey tu bagi RM 150 nett.tapi RM200 gak yang kuar sebab tambah ngan barang2 sampingan anak2 baru kami tu..


** nasib baik ade yang sponser tuk beli sangkar baru tu..huhuhu..thx!

Thursday, February 26, 2009

Kelisa Wanted!!!



Perhatian kepada pemilik kereta Kelisa berwarna kelabu taik hanjing ni, sila alih kan kereta anda!!! (no plak lupe plak aku nk snap, hati tengah panas, ni jela hasilnye..) kurang2 1/2jam jugak la ktrg terperangkap dalam kete sendiri bila kete kelisa taik hanjing ni memblock kete ktrg...hon dh berapa puluh ratus kali pn tak dengar2..pekak ke ape??dh tau parking memblocking kete org tu pndai2 la jangan angkat handbrek, ni dh nyusahkan orang ramai pulak...1 hal pulak aku nk kena tunggu tuan punya kete taik hanjing ni alik kan kete dia, tp kalau dia datang alih kan, pastu angkat tangan, say sori pun xpela jugak.sedap gak hati aku...ni dh lebih kurang 1/2jam tunggu, batang idung pun tak nmpak, batang lain lagi la tak nmpak(tu pun kalau dia berbatang..)tapi nmpk gaya kete tu mcm tuan punya nya tidak berbatang..hahahah...terlebih suda...
Tunggu punya tunggu, mmg lgsg takde kelibat tuan punya kete nak alih kan kete dia, lucky me sebab hubby aku ni sungguh tinggi pengetahuaan dalam bidang pemanduannya, sungguh cekap sekali.cilok kiri kanan, last2 kami dapat kuar jugak tanpa menggerakkan walau seinci kete yang telah memblock kami tu...huhu..terror x terror??


**kalau agak2 tuan punya kelisa ni ternampak sikit2 kesan geseran tu jangan marah eh....hahahahahaha......(jgn risau, hby aku cekap)

Cowboy Town @ A Famosa MELAKA [ part 2]

Lokasi : A Famosa Resort, Melaka
Time : 8pm till midnight


Now Showing.......
Biar gambar bercerita.......























ini lah hasilnye setelah bertungkus lumus membazirkan duit pada permainan yang tak mendatangkan hasil lgsg..(tapi nsib baik kami ade gak hasil kt sini...)


Monday, February 16, 2009

.....

I don't wanna do this anymore
I don't wanna be the reason why
Everytime I walk out the door
I see him die a little more inside
I don't wanna hurt him anymore
I don't wanna take away his life
I don't wanna be...
A murderer






............................

SELAMAT HARI KEKASIH 14 FEBRUARY

If u love somebody
Could we be this strong
I will fight to win
Our love will conquer all
Wouldn’t reach my love
Even just one night
Our love will stay in my heart...



Takde Makna Ape2...

Bulan sabit
Yang jatuh dipelataran
Bintang redup
Tanpa cahaya gemintang
Langkah tanpa arah
Sesat di jalan yang terang
Aku yang terlena dibuai pelukan dosa

Ingin pulang membalut luka hatimu
Ku pun tahu betapa pedih batinmu
Beri kesempatan atau jatuhkan hukuman
Andai maaf pun tak kau berikan

Air mata tulus jatuh di sudut bibir mu
Tak terlintas dendam di bening mata indah mu
Aku yang merasa sangat berdosa pada mu
Masih pantaskah mendampingi mu



**notakaki : lirik ni takde makna ape2..saje je aku post kt sini..meng-meng kate lagu ni sedap..lagu ni takde kena-mengena langsung ngan diri aku....

Cowboy Town @ A Famosa, MELAKA

Sabtu lalu,tercapai sudah hajatku nk melawat(leh ke guna istilah 'melawat' kat sini?cam pelik je bunyinye) Cowboy Town kat A famosa melaka..huhu..dah nk buruk pun tempat tu, tapi aku baru je berpeluang nk gi sana...(tapi xpe, at least aku sampai jugak kat sana..thanks hubby coz bawak gak syg gi sana...)

Aku gi sana malam sebab nak tengok show koboi2 kat dalam tu..best gak la...(kalau dapat tiket free nak gak aku masuk lagi sekali..)hehehehe...show tu malam je kot ade, sebab diorg banyak bermain ngan api.(kalau siang mesti langsung tak menarik)

Tadi ingat nak upload gambar2 kat sana, tapi card reader aku lak tah mane ilangnye..xleh le nk tranfer dr hp masuk pc..kena tgu card reader aku tu jmpe dulu la..kabel hp ni pun tah mane ilangnye...nape la barang2 aku ssh tuk nak duk lame2 ngan aku?kejap je mesti ilang...dah penat selongkar, xde gak...xpe, teruskan usaha mencari...nanti dah jumpe leh le aku upload gambar2 kat pekan koboi tu..huhu...

Monday, February 02, 2009

5 years already..

Tadi aku godek2 blog aku ni...bosan dengan view yang sama, ingat nk tukar le mane yang patut..tapi macam malas pulak..nanti2 la bile ade banyak mase and idea aku tukar view lain...

Sebenarnya bukan pasal view atau layout yang aku nk cite pasal blog aku ni, cume nak bgtau yang blog aku ni dah 5 tahun usianya...dah leh masuk pra sekolah dah pun..tahun depan masuk Tadika ye..hahaha...tak sangka dah lebih kurang 5 tahun aku mula merapu meraban kat sini..(wlpun kdg2 ade, kdg2 takde..)
Aku start menulis pada 15 september 2005, mase tu aku ade banyak mase sebab tengah praktikal kat SPA, putrajaya...hahah..biase la keje kerajaan, banyak mase terbuang, tu yang lahirnya blog ni..

Tapi sebenarnya, sebelum wujudnya summerteen.blogspot ni, aku dah mula menblogkan diri ni kat www.devilla-annie.blog.friendster.com. Aku mula menulis kat blog friendster aku..(kalau ade mase gi la jenguk..) Enrty pertama pada tarikh 19 july 2005..Dulu kejap2 aku tulis kat blog friendster, kejap2 tulis kat blogspot..tapi sekarang aku fulltime kat blogspot..hahha..

Ok la, tu je nk tulis...

Kidung

Menurut kamus dewan bahasa dan pustaka..kidung bermaksaud......errr...aku xde kamus tu..mase sekolah je ade, tu pun dah tak tahu mane ilang..dalam setor umah mak aku kat kampung kot....(tu pun kalau ade lagi...)

hari ini tuan2 dan puan2, saya nak bagitahu korg sume maksud KIDUNG.. korang tau ke ape maksud kidung?

Contoh ayat : "Tiada lagi ku dengar kidungmu,tiada lagi derai tawamu,hanya kesepian yang kian,mencengkam jiwaku"

Aritu tengok JOzan SHow, diorg ade jemput penyanyi Nash..Zizan suh la Nash nyanyi lagu Tiada Lagi Kidungmu..pastu tibe2 zizian tanya Nash ape maksud kidung tu?Nash cakap kidung tu SUARA....

Oooooooooooo..........suara....baru aku tau..aku rasa dah lama dah lagu tu, tapi baru sekarang aku tau kidung tu maksudnye suara...selama ni aku pandai nyanyi je...tah ape maksud pun aku tak tahu..langsug xde inesiatif nk tanya ape maksud kidung....tu lagu malayu tu, kalau lagu omputih cepat lak nak buka kamus cari maksud lagu tu, konon2 nak tujukan kat somebody la..(ade can nak berlagak kalau dah tau sume baris2 ayat dalam lagu omputih tu...konon2 ade kene-mengena ngan life dia ar..)huh!hampehhh...

Terima Kasih banyak kat Zizan sebab bertanyakan satu soalan yang sangat berguna itu..(sebab aku rase sepanjang rancangan jozan tu, xde satu pun soalan yang membina langsung...)


notakaki: full lyric of tiada lagi kidungmu...

Air mata yang berderai
Siapa yang menghapuskan
Hati kering dan gersang
Siapa yang meneduhkan

Sedangkan kau yang ku sayang
Telah pergi dari ku
Dengan cinta dan harapan hidupku
Oh sayang

Tiada lagi ku dengar kidungmu
Tiada lagi derai tawamu
Hanya kesepian yang kian
Mencengkam jiwaku

Malam malam dingin membeku
Hari hari kian kelabu
Dalam doa kudus ku sebut nama mu
Cintaku... Oh sayang
Damailah kau di sana
Di sisi Tuhan yang Esa

Nasib Baik Kau Boss

Suatu petang jumaat , 30 january 2009.

"tuuttt..tutttt.." aku call bos aku,
tapi bos tak pick up..siot tul bos aku ni...langsi tol...

5minit later....

"tritt...trittt...." telepon office bunyi..

"hello.." suara penuh ayu dan abis sopan....
"rose, u called me?" garang tul sore....
"yes boss, just wanna ask u, on monday our office will close or not bcoz monday is Federal Day"
"ok..u cuti monday ni.office will close"

huhuhu...panjang le cuti aku minggu ni...lalalalala....hohohohohoho...


Suatu senja ahad, 1 feb 2009.

"............................" henpon aku bunyi ...my boss's name appear..

"rose..."
"yes, boss"
"esok u masuk ofis ye..need some urgent work to do..."
"errr..ok, boss"

Arrghhh...syialllll.................
can i say no??

Saturday, January 31, 2009

Jom singgah..

Jom kengkawan kite serbu blog ni...

http://hilangpunca.blogspot.com


nota kaki: bel yang kenalkan aku blog ni..leh ilang boring bc blog brader ni...leh gelak sorang2 le...

Maju Setapak Lagi

Petang tadi aku selamat menjalani ujian untuk membolehkan aku mendapatkan Lesen L..huhu..aku berjaya manjawap soalan dengan jayanya..48/50..tu pun aku bkn study sangat pun..siap leh main psp lagi.kawan sebelah bace buku aku ligat nk tambah score n nak abiskan stage game Bomberman tu..hahahaha..(siap mimpi2 nk collect bom)...sampai abis bateri psp aku tu...(nsib baik aku lulus dengan jayanya.kalau tak mesti psp aku akan dirampas balik...)

Pasni kena pegi bengkel lak, pastu br dpt L and leh le aku belajar kete.(wlupun aku dh leh bwk kete)..tak sabar nk ade lesen sendiri..

notakaki: pasni ni makin panjang le langkah aku bile dapat lesen...

Friday, January 30, 2009

Sekali Ini Saja

Bersamamu ku lewati

Lebih dari seribu malam
Bersamamu yang kumau
Namun kenyataannya tak sejalan

Tuhan bila masih ku diberi kesempatan
Izinkan aku untuk mencintanya
Namun bila waktuku telah habis dengannya
Biar cinta hidup s’kali ini saja

Tak sanggup bila harus jujur
Hidup tanpa hembusan nafasnya

Tuhan bila waktu dapat kuputar kembali
Sekali lagi untuk mencintanya
Namun bila waktuku telah habis dengannya
Biarkan cinta ini (biarkan cinta ini)
Hidup untuk sekali ini saja

**Lagu ni aku tujukan buat Hubby..


p.s : lagu ni sebenarnya kawan aku yang bagi suh aku dengar dan hayati..ermm....

Real Friend

REAL FRIEND TEST!

This is GOOD...I expect it back too!
I especially like the last sentence!!!!!!

A simple friend, when visiting, acts like a guest.
A real friend opens your refrigerator and helps himself and doesn't
feel even the least bit weird shutting your 'Pepsi drawer' with her foot!

A simple friend has never seen you cry. A real friend shoulder is
soggy from your tears ...

A simple friend doesn't know your parents' first names.
A real friend has their phone numbers in his address book.

A simple friend brings a bottle of wine to your party.
A real friend comes early to help you cook and stays late to help you clean.

A simple friend hates it when you call after they've gone to bed.
A real friend asks you why you took so long to call.

A simple friend seeks to talk with you about your problems.
A real friend seeks to help you with your problems.

A simple friend wonders about your romantic history.
A real friend could blackmail you with it!

A simple friend thinks the friendship is over when you have an argument.
A real friend calls you after you had a fight.


A simple friend expects you to always be there for them.
A real friend expects to always be there for you!


Wednesday, January 28, 2009

Inkheart



Semalam gi tengok wayang cite Inkherat (nada sengau).hahaha...sori meng2...leh tahan la cite ni, tapi aku rase Bed Time Story lagi best.Din pun cakap camtu..Tapi kalau lakonan Brendan Fraser ni memang best la..kebanyakan filem dia mengisahkan pengembaraan yang pelik2..macam Nasional Treasure,The Mummy dan banyak lagi...haha..(tak ingat)dia jugak pernah berlakon dalam cite George of the jungle, jadi Tarzan (kalau tak salah aku).Haa...dulu2 ade filem G.I Joe kan, tu pun Brendan Fraser gak..dia ni lebih cenderung pada filem jenis horror adventure la aku rase..

Sikit sinopsis cite ni...
Cite ni mengisahkan pasal buku cite tajuk Inkheart.(sape tah penilis buku ni,seorang tua yg sangat kesian).Moa Flochart ni sorang penulis, dia tak sedar dia ade satu secret ability yang boleh bawak character dalam buku ke dunia nyata bile dia bace sesebuah buku dengan kuat.satu malam tu dia baca kan buku cerita tuk anak dia mase nk tido..bed time story la kire2 nya..mase tu dia bacekan buku Inkheart(ape tah kisah buku ni, aku kurang faham.haha..)tapi dalam tu ade banyak orang jahat..mase dia bace tu, sume charecter dalam buku tu kuar.tapi yang sedih,isteri dia lak yang termasuk dalam buku tu..dari anak dia kecik, sampailah anak dia besar isteri dia terperangkap dalam buku tu..(sedih tul hidup dalam buku cerita).rupa-rupanya anak pempuan dia pun ada secret ability yang sama macam bapak dia, kalau bace buku, leh kuar charecter dalam buku tu ke dunia kita..wahhh...hebat..oarang jahat yang terkeluar dari buku tu dah suka lak idup kat dunia ni, tak nak masuk dalam buku balik..best la, kasut cinderella pun terkeluar..Repunzal ngan rambut panjang dia, yang paling kelakar,penyamuk kasim baba pun kuar ngan harta2 dia sekali..ape yg dibace semua kuar...best tul la...cite ni lebih kepada adventure Moa ni nak selamatkan isteri dia yang terpengkap dalam buku tu la..antara real dan fantasi...kalau korang ade mase gi la tengok cite ni..bwak adik2 pun xpe...



Tuesday, January 27, 2009

TUGU NEGARA

korang tau tak Tugu Negara katne?aku rase macam pernah pergi sama dulu2..tah nape semalam rase macam nak jadi seekers..hahaha...orang kata tempat tu berhantu sikit,keras..(memang la keras sebab tugu tu di buat dari batu yang sangat keras)bodo..

Kul 4 pagi semalam gi makan2 jap, pastu tibe2 terpikir nk gi tengok tugu negara.abg Ali ngan Abg Apiz cakap tugu negara dah xde kat tempat asal dia..dia dah dipindahkan kat satu tempat.tak tau katne.Susah nak caya la..betol ke tak tah...nampak macam diorg reka2 cite, tapi kadang2 macam betul lak ape yang diorg cite tu..aku xde mase lagi nk gi check, tah betol ke tak..macam mana lak diog nk pindahkan tugu yang berat dan besar tu? pelik kan?

Abg Apiz cakap tah2 dia dah gi pindah kat belakang umah Abg Ali..macam2 ar diorg ni...sebenarnya aku memang teringin nk gi tengok tugu negara tu..betol ke dia dh kena pindah?

Thursday, January 22, 2009

Hamster

Huhuhu...say congraz to me!

Kejayaan yang paling besar dalam sejarah hidup aku dalam bidang penternakan haiwan peliharan ni..huhu..hamster ternakan aku telah mengeluarkan hasil..haha...ada 6 ekor anak hamster yang lahir semalam..tapi tinggal 5 je sekarang.mgkin sebab bapak dia dah makan sekor kot, aku sedar2 je sekor dah kiok..tgl la 5 ekor..tak tahu la bile hamster aku tu beranak, sedar2 je dah bertambah ahli dalam sangkar dia tu...

Mmmm...pasni aku kena beli rumah yang lebih besar tuk keluarga besar hamster aku tu..kesian lak bile aku terpakse pisahkan bapak dia ngan anak2nya tu..tp kalau tak pisahkan nanti abis sume kena baham ngan bapak dia..

Mula2 dulu aku jage 2 ekor hamster je, pastu membe aku, Nikki bagi lagi 2 ekor suh aku jage..huhu..(dah macam zoo umah aku tu, ada 2 sangkar hamster kat umah aku).. tapi tak sampai seminggu, sekor dari 2 ekor yang member aku tu bagi dah mati kena gigit ngan hamster aku..hahaha...walaupun aku dah asingkan, tah macam mane yang besar tu leh masuk sangkar hamster kecik tu...kesian, dia dah xde kawan..(abis la kalau Nikki tau hmaster dia dah mati sekor...)

Semalam bertambah lagi ahli hamster kat umah aku...total sume ada 8 ekor hamster..wahhh...leh bukak business ni..hahahaha...yang besar ade 3 ekor, yang kecik ade 5 ekor..(agak2 kalau aku jual ade x org nak beli..)
Aku rase macam dah tak terjaga pulak kalau dah ramai camtu..

Wednesday, January 21, 2009

ME...

Bosan la..so, aku amik gmbr sendiri.hahaha..puas hati aku...

Ceri....yummy..........



Tadi ade orang insuran datang opis aku..bdk ni memang rajin datang sini jumpe bos aku.tak tahu la nape..diorg ade skandel kot.hahaha....

Budak ni bagus la, tiap kali datang mesti dia bwk something tuk aku, tadi dia bg aku satu plastik buah ceri..huhu..sedap, manis..aritu dia bawak kepsi tuk aku..yang aritu pulak bawak buah jambu madu...merah menyala, manis pulak tu..sayang nk makan abiskn.hahaha....

p.s : Terima kasih la banyak la Christine...(xtau la ape niat sebenar budak ni nape baik sangat ngan aku..)



Takde keje lain, susun buah atas meja...snapppp..hahahha....buah ceri ni bukan jenis yang kecik2, tapi besar2, dan sangat enak..(kata Christine dengan pelat cina dia tu)

Monday, January 19, 2009

Hepi Besday KakNa dan Atan



SELAMAT HARI JADI BUAT KAKAK DAN ADIK KU(KAKNA & ATAN...WISH U ALL THE BEST FOR THIS YEAR..




Hari ni 19hb january hari jadi adik aku Arif Bin Ahmad (kami sekeluarga panggil dia Atan je) dan kakak aku Suzana Binti Ahmad,(kakNa)..KakNa dan Atan berkongsi hari jadi pada tarikh yang sama...(sng la mak nak beli kek)hahaha...pandai betul mak ngan abah aku plan, tak sangka lak KakNa dan Atan lahir pada hari yang sama..

Tengah malam td tepat kul 12 aku ingat nk sent msg wish besday kat kakak dan adik aku tu, tapi aku tertidur ngan nyenyaknye selepas pulang dari menonton wayang cite MAUT(insaf kejap)..balik trus tido, pagi kul 9pg reminder hp bunyi..alamak..aku lupa nk wish kat kakak n adik aku tu..haha.(tapi mase tu aku pn dah lambat nak pergi keje, so aku abaikan reminder tu...)kejap tadi baru aku teringat..trus aku sent msg kat kakak n adik aku..(msg yang sama, malas nk edit2.haha), 1minit pastu adik aku call balik say thanks..haha..dia kate maxis bagi airtime free untuk 1 hari sebab tu dia call..(patut la, selalu adik aku tu kalau bukan sebab nak pinjam duit, takdenye dia nk call or msg aku)

Kakak aku yang sorang ni aku tak tau la dia receive ke x msg aku ni, xde reply pun dr td..1 sifat kakak aku ni, dia tak kan reply msg sesapa klu msg tu bukan berbentuk pertanyaan...so, aku andaikan msg aku tadi dah sampai kat dia la...


Kembali ke sekolah

Sabtu ari tu, 17/01/2009 aku kembali ke alam sekolah..terpaksa kena berjumpa cikgu2 balik, kena pergi kelas macam dulu2...adoiii....

Hahahaha..tapi aku bukan masuk sekolah rendah atau sekolah menengah macam zaman dulu2 tu..aku mula masuk sekolah memandu..hehehe..dah lame sebenarnya nk attend driving class ni, cume aku takde mase je..lagipun aku rase malas sangat nak pergi.kena dengar ceramah 5jam la, ujian berkomputer la, teori 6jam la..tu belum lagi nk kena belajar memandu lagi..paling kejap pn 8jam kena blajar..wlpun aku dah boleh la sikit2 bwk kete, tapi cikgu aku cakap kena belajar jugak paling kurang pun 8jam..(aku cuma tau pandu ke depan je, reverse, parking, u-turn sume aku tak reti..)hahaha...

Mulai hari ini aku bertambah bz la.kena attend class pulak time free..harap2 sumenye berjalan lancar..kawan2 wish me luck.aku xsuke repeat2 class ni..hehehe..

I'm Back

Huhu..mesti korg ini blog ni dah tak berpenghuni kn?haha..jangan risau aku masih disini..cume kebizian buat aku takde mase nk nulis...
Dah lama sangat aku tak tulis pape kt sini, ari tu aku ingat nk delete je blog ni..malas nk tulis lagi, tapi kawan2 pesan takyah delete la..biarkan je kat situ...Mmm..so, aku biar jela kat sini..ade mase aku tulis..takde mase, tak tulis la....

Sebenarnya banyak benda yang aku nk kongsi ngan korang, banyak benda aku nk cite, tapi aku betol2 bz..nanti2 kite cite lagi k..

Followers