:: Don't walk in front of me, I may not follow. Don't walk behind me, I may not lead. Just walk beside me and be my friend ::

Mengapa Singgah Kalau Tak Masuk

Me, Myself and I

My photo
Summer is Annie @ Rosni ..i'm 28 years old.. Aku tak susah untuk didekati..kalau sape nak be fren dengan aku,just come to me when i'm in a good mood.. Aku hidup untuk family aku,4 my hubby,dan untuk orang-orang yang sayang aku... Aku nk puaskn hati sume org.. :: ...Aku nak jadi yang terbaik untuk semua orang...::

Sunday, September 26, 2010

DOA PENGANTIN

Ya Allah,
Limpahkanlah rasa cinta kepada kami,
Yang Kau jadikan pengikat rindu Rasulullah dan Khadijah Al Qubro
Yang Kau jadikan mata air kasih sayang
Ali bin Abi Thalib dan Fatimah Az Zahra
Yang Kau jadikan penghias keluarga Nabi-Mu yang suci.

Ya Allah,
Cukupkanlah permohonan kami dengan ridlo-Mu
Jadikanlah kami Suami & Istri yang saling mencintai di kala dekat,
Saling menjaga kehormatan dikala jauh,
Saling menghibur dikala duka,
Saling mengingatkan dikala bahagia,
Saling mendoakan dalam kebaikan dan ketaqwaan,
Serta saling menyempurnakan dalam peribadatan.

Ya Allah,
Sempurnakanlah kebahagiaan kami
Dengan menjadikan perkawinan kami ini sebagai ibadah kepada-Mu
Dan bukti ketaatan kami kepada sunnah Rasul-Mu.

Amin Allahumma Amiin……

Ya Allah…
Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui bahwa hati-hati ini telah berkumpul untuk mencurahkan cinta hanya kepada-Mu, bertemu untuk taat kepada-Mu, bersatu dalam rangka menyeru [di jalan]-Mu, dan berjanji setia untuk membela syariat-Mu maka kuatkanlah ikatan pertaliannya.

Ya Allah…
Abadikan kasih sayangnya, tunjukkanlah jalannya dan penuhilah dengan cahaya-Mu yang tidak pernah redup, lapangkanlah dadanya dengan limpahan iman dan keindahan tawakal kepada-Mu, hidupkanlah dengan ma’rifat-Mu, dan matikanlah dalam keadaan syahid di jalan-Mu. Sesungguhnya Engkau sebaik-baik pelindung dan sebaik-baik penolong. Dan semoga shalawat serta salam selalu tercurah kepada Mudammad SAW, kepada keluarganya dan kepada semua sahabatnya.

Ya Allah…
Hari ini ( tgl 07.05.2010 ) dua hamba-Mu yang dhaif mematri janji dalam Mitsaqan Ghaliza di hadapan kebesaran-Mu. Kami tahu tidak mudah untuk memelihara ikatan suci ini dalam naungan ridha dan maghfirah-Mu. Kami tahu, amat berat bagi kami untuk mengayuh perahu rumah tangga kami menghadapi taufan godaan di hadapan kami. Karena itulah, kami datang memohon rahman dan rahim-Mu.

Tunjukilah kami jalan yang lurus, jalan orang-orang yang lebih Engkau anugerahi kenikmatan, bukan-nya jalan orang-orang yang Engkau timpai kemurkaan, bukan pula jalan orang-orang yang Engkau tenggelam dalam kesesatan. Sinarilah hati kami dengan cahaya petunjuk-Mu.

Terangilah jalan kami dengan sinar taufik-Mu. Kalau Engkau berkenan menganugerahkan nikmat-Mu atas kami, bantulah kami untuk banyak berdzikir dan bersyukur atas nikmat-Mu itu. Hindari kami dari orang-orang yang terlena dalam kemewahan dunia. Lembutkan hati kami untuk merasakan curahan rahmat-Mu.

Ya Allah…
Indahkanlah rumah kami dengan kalimat-kalimat-Mu yang suci. Suburkanlah kami dengan keturunan yang membesarkan asma-Mu. Penuhi kami dengan amal shaleh yang Engkau ridhai. Jadikan mereka Yaa…Allah teladan yang baik bagi manusia.

Ya Allah…
Damaikanlah pertengkaran di antara kami, pertautkan hati kami, dan tunjukkan kepada kami jalan-jalan keselamatan. Selamatkan kami dari kegelapan kepada cahaya. Jauhkan kami dari kejelekan yang tampak dan tersembunyi.

Ya Allah…
Berkatilah pendengaran kami, penglihatan kami, hati kami, suami/isteri kami, keturunan kami dan ampunilah kami.

Sesungguhnya Engkau Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.

Amin Allahumma Amiin……



...............

Sunday, June 27, 2010

Aku Kini Bertukar Status


Sedar tak sedar dah nk masuk 2 bulan aku bergelar isteri kepada Nor Kamarul Azhar Bin Shamsudin..
Sibuk sgt smpai tak sempat nk update dlm blog ni..hmm..aku gembira jadi isteri dia, aku bhagia sangat sekarang nii..moga Allah berkati rumah tangga kami, moga Allah limpahkan kasih sayang antara kami..

Mengimbau Kenangan 7/8/9 Mei 2010

Tanggal 7 Mei 2010 (jumaat, lepas solat asar), lebih kurang jam 5.30ptg, aku telah sah bergelar isteri kepada Nor Kamarul Azhar Bin Shamsudin..Alhamdulillah, sumenye berjalan lancar, wlupun ade yg sikit2 tergendala..dengan 2 kali lafaz, aku kini sah bergelar isterinya...
Selepas majlis akad nikah di masjid, tetamu dijemput ke rumah untuk menjamu selera..

Majlis persandingan berlangsung esoknya (8.5.2010, Sabtu) dirumah ibubapaku, hari tu jugak merupakan hari jadi aku yg ke-27 thun..Nmpk sedondon kami mengenakan pakaikan serba ungu(warna kegemaranku)..sangat istemewa..kawan2, sanak saudara sume dtg memeriahkan majlis..wlupun ade yg sampai lambt akibat kesesatan...terima kasih semua...

Esoknya (9.5.2010, Ahad) majlis bertandang ke rumah pengantin lelaki, kami sepasang serba jingga, cantik..hehe....majlis meriah sangat kt rumah lelaki, kwn2 suami ramai dtg yg memeriahkan majlis..walaupun jauh dari jhor...

Alhamdulillah, hari ni nk masuk 2 bulan kami bergelar suami isteri.
Hmm...buat mase ni kami masih belum ade rezeki tuk menimang cahaya mata...takpe, masih awal lagi, dan masih boleh terus mencuba..hehe..

Doakan rumah tangga kami berpanjangan hingga akhir hayat..moga kebahagian dan kasih sayang terus bersama kami..Amin....













Saturday, April 24, 2010

its counting..

Menghitung hari, detik demi detik......

Haihh....dah tak lama lg kn??lagi 13 hari lagi aku bergelar single..pasni dh jd isteri org..hmm...dgr cam best, tp sbnrnye byk benda aku kena hadapi pasni..byk benda kena belajar...aku dh sedia ke tuk sume ni?dh ready ke aku nk jd isteri ni..pastu tak lame lg kena persiapkan diri tuk jd ibu lak..hmm....pejam celik pejam celik...sume tu aku kena hadapi jgk...cume lmbt ngan cepat je...

Kawan2,
doakan sumenye berjalan lancar k..aku sedikit risau la...tp rsenya kalau ade kwn2 n family di sebelah, sumenya akan selamat...

Friday, April 16, 2010

Rindu sangat nk blogging...

Uiskk..lame giler aku tak menulis dlm ni..tersangat rindu..sejak ade berukben sendiri kt umah pn aku jarang leh menulis kt sini..asik sibuk kt FB je..ape yang best aku pn tak tau la..tp yg bestnye Fb ni, aku leh jumpe kwn2 lama..majority sume ade FB, ckp je pasal FB, sume org tau.dah sume org pn ade acc FB sndiri..

Sebenarnya aku dah kehilangan skill menulis..tak tau nk tulis ape..byk sgt perkara yang berlaku sepanjang tempoh aku berdiam diri dr berblogging ni..last aku post pun pasal aku engage hari tu kn?sedar tak sedar mcm dah nk dekat setahun, sebab tak sampai sebulan lagi aku akan mengakhiri zaman solo aku..hmm...pasal tu nnt aku tulis lagi k..cukup lah tuk mase ni kot..pape aku update k..daa....rindu sgt nk blogging....

Followers