:: Don't walk in front of me, I may not follow. Don't walk behind me, I may not lead. Just walk beside me and be my friend ::

Mengapa Singgah Kalau Tak Masuk

Me, Myself and I

My photo
Summer is Annie @ Rosni ..i'm 28 years old.. Aku tak susah untuk didekati..kalau sape nak be fren dengan aku,just come to me when i'm in a good mood.. Aku hidup untuk family aku,4 my hubby,dan untuk orang-orang yang sayang aku... Aku nk puaskn hati sume org.. :: ...Aku nak jadi yang terbaik untuk semua orang...::

Monday, March 31, 2008

Sungguh Nyaman Sekali......

Semalam, hari ahad aku gerak balik kampung aku kat pahang...sungguh nyaman sekali..ktorg gerak pagi, kul 6 ptg gerak balik KL balik.saje je bawak kawan2 aku berjalan kat kampung aku..aku bwak Adie ngan Zack..mula-mula tu risau gak aku, leh ke family aku terima kawan-kawan aku ni...tp tak sangka lak, lain yang aku pikir, lain lak yang jadi..punya la aku risau, rupanye bila depan mata, family aku bukan main mesra lagi dengan diorg..macam-macam cerita yang ayah aku borak ngan diorg. yang tak logik pun dia gebang skali..haha..nasib la korg kena dgr ayah aku bercerita..ayah aku tu memang nmpk macam garang sikit, tp bile dia suke orang tu, dia akan cepat mesra...Ermm..ok la tu..senang sikit hati aku.....sungguh nyaman sekali hati ini.....
Ktorg gerak dr Sentul pukul 9g and dlm pkul 11pg sampai sana..Mak aku masak daging masak kicap tengahari tu..Adie yang suh mak aku masak..tak tau la sedap ke tak..emmm..........sungguh nyaman sekali kata hatiku..
Lain kali datang la lagi....
Ermmm...sungguh nyaman sekali.......

Friday, March 28, 2008

MALASKU DATANG LAGI...

Ya!! Aku mls....dari semlam aku rase macam ade yang tak kena dengan diri aku...rase malas betul2 menguasai diriku ini..pastu campur lak dengan sedikit emosional..sape2 yang buat salah sikit je msti kena tengking dgn aku..aku tau aku ni bkn profesional, kesian sape2 yang kena ngan aku semalam..sorry la eh....

ok la..jap lagi aku dah nk balik, pastu nak rushing gi shah alam, ambik kete umah kakcik.esok nak balik kampung...huhuhu.....tak sabar nak lari dr kesibukan KL ni kejap..haha..jom, sape nk ikut...

Thursday, March 27, 2008

Kenal Tak Apa Nie?


Adik-adik, kenal tak ape benda ini??

SPOUNGEBOB!!!!

Ha..pandai pun adik-adikku..
huhu..tomei kn??aku suke la benda ni....hehehhe..
Anyway, thanks to my Mr Syg...

Tuesday, March 25, 2008

Apologize......

Aku nak mintak maaf....maaf sangat-sangat sebab aku dah buat seseorang marah, atau bahasa yang lebih halus, aku telah buat seseorang itu berkecil hati..
Bro, sorry....i letak name u tanpa kebenaran....harap u tak kisah eh??i sayang u lah....
:-)

**harap2 kalau orang tu terbaca posting ni, dia tak marah sebab aku tulis pasal dia lagi...harap2 pihak lawannya tak menyedari kewujudan entry ini...

Aku tau lagu ni takde kena mengena langsung dengan kes ini.tapi aku suke lagu ini....haha..



APOLOGIZE

I'm holding on your rope,
Got me ten feet off the ground
And I'm hearin what you say but I just can't make a sound
You tell me that you need me
Then you go and cut me down, but wait
You tell me that you're sorry
Didn't think I'd turn around, and say...

It's too late to apologize, it's too late
I said it's too late to apologize, it's too late

I'd take another chance, take a fall
Take a shot for you
And I need you like a heart needs a beat
But it's nothin new - yeah yeah
I loved you with a fire red-
Now it's turning blue, and you say...
"Sorry" like the angel heaven let me think was you
But I'm afraid...

It's too late to apologize, it's too late
I said it's too late to apologize, it's too late

It's too late to apologize, it's too late
I said it's too late to apologize, it's too late
I said it's too late to apologize, yeah
I said it's too late to apologize, yeah
I'm holdin on your rope, got me ten feet off the ground...



Gambars, Photos, Pictures........

Rase macam dah lame aku tak upload gambar dalam blog aku ni kn??
Ya...aku malas!!!

Saturday, March 22, 2008

Ape yang kita buat, mesti perlukan restu....

Pagi tadi kul 9.30pg alarm hp aku menjerit2 lagu Because Of You suh aku bgun, tp aku betul2 mengantuk, so aku trus off alarm tanpa snooze kan dia..so, aku tertido balik..aku betul2 tak boleh bgun..mlm tadi kul 4pg br aku tido..ape yang aku buat pun aku tak tahu...
Mmmmm..berbalik pada cerita asal, pas aku off kn alarm hp tu, aku trus tido blik..aku rase br 2 minit aku terlelap, hp aku memekak lak lagu Apologize-Timberland.(maknenya ade msg masuk...)aku tgk jam...mak aiii..dh kul 10.33pagi...rupenya dah sejam aku tertido balik, aku ingat br 2 minit...

kelam kabut aku bgun..aku kan pekerja yang dedikasi, tugas msti diutamakan..haha...
aku trus bgun tanpa menunggu isyarat dari otak aku....itulah, aku dh cakap tadi, klu kite buat sesuatu perbuatan tanpa direstui oleh otak, maka inilah hasilnya..pala aku sakit.rase nak pitam, nak muntah...dulu kakak aku pernah pesan, kalau nak bangun tido, jgn trus bangun,,baring2 dulu...bile otak kate "ok, awak boleh bangun sekarang'' br la bangun..kalau trus bgun tanapa tggu isyarat otak, kepala kita akan terkejut..bile kepala dah terkejut.....paham2 la...

Aku rase nak muntah..nk pitam ni...aduh..lmbat tul kul 2....nk balik, smbung tido..

What u give, u get back!!

"Nape perlu ade ketidakpuasan?
Nape perlu ade hasad dengki?
Nape perlu ade tamak?
Emmm...tu semua shaitannnnn yang hasut...
kalau imam tak kuat, badan yang binasa..."

Aku tak tahu ape yang otak aku tengah pk mase ni..perasaan aku rase cam nak menulis sesuatu, jari aku yang sedia menurut perintah ni pun sedia berkhidmat..tp otak aku tak boleh berfungsi dengan betul, maka inilah jadinya kalau sesuatu perbuatan yang dilakukan itu tidak diredha oleh akal dan otak..maka, lain macam jela hasilnya....serba tak kena....


Oh...lmbat lagi pukul 2..aku nk balik.tido...

SUSAH KALAU ADA DUA KEKASIH DALAM SATU MASA..

Wahhhh..kontroversi betul tajuk posting aku ni..hahaha..aku lak yang tkut..nnt ade gak ati yang terluka....

Emm...mula-mula aku kena pikir dua, tiga kali gak nak letak tajuk ni, pastu aku tukar tajuk lain, then aku tukar blik pada yang ini sebab aku rse dh betul ape aku tulis tu....
(off record plsssss...)haha..

Serba salah, serba tak kena..sedih, gembira, takut, seram, semua perasaan tu bersatu pada aku malam tadi..aku betul2 serba salah....Emmmm...aku malas nk tulis ape2..aku stuck kat tengah2...aku tahu ade hati yang kecewa malam tdi.aku tau dia terkilan..aku minta maaf...sorry my dear....

Aduhhhh............
kalau anda ditempat saya?ape yang akan anda lakukan???oh..anda bukan saya..lgpun anda tak tahu cerita sebenar.....

Friday, March 21, 2008

Bkn Aku Lupa Diri....

Mungkin kalau ade yang perasan, dah lebih kurang 7 bulan aku tak post ape2 entry kat blog aku ni kn..sebenarnye bkn aku tak menulis terus, aku cume mencuba satu benda yang baru..hehehe..
aku diam tak menulis kat blogspot ni sebab aku menulis kat blog friendster aku...saje je nk tukar angin..tp ade kwn2 aku ckp menulis kat blogspot lg best dr blog kat friendster tu...tp ade gak sifu2 aku ckp ade satu lg blog yg best..wordpress.com.. klu kite create blog kat situ lg best sbb kite leh set tarikh or mase kite nk post satu2 entry tu..contohnye klu aku nk post enrty ni esok, tp ari ni aku pun leh post, cume esok br wordpress publish kn..errmm...entah la..aku pun belum try lg..belum pasti kebenarannya..xde mase nk explore...korg paham x?emmm...ssah ar nk terang kn..korg kena explore la sndiri..tp xkn aku nk berhijrah lg??bape byk blog pulak yang aku ade nnt...br 2 blog ni pun dh wat aku pening...xtau mane 1 yg nk update.kang klu update yg ni,msti kwn2 aku yg biase blog kat sana tye nape xupdate blog sana..tp klu update blog sana, msti kwn2 blog aku kat sini tye nape xupdate blog ni??aduh...eh...suke ati aku la nk update yg mane pun...ni kn blog aku...nape aku nk pening2 lak....suke ati korg la nk bace yg mane..aku xsuruh pun korg bace..hehehehe...tp sebagai menghargai peminat2 aku yg rajin membuka blog aku ni..aku ttp berterima kasih..(wlpun aku xtau nape??)heeeee.........

Ni link blog aku yg selama ni aku selalu tulis...saje nk tukar angin..sejak aku berhenti menulis kat blogspot ni, aku rajin mengupdate blog aku kat friendster tu.hehhe..agaknya pasni aku akan terus setia kat blogspot ni kot...heheheh....

http://devilla_annie.blogs.friendster.com/devillaannie/



ADE LAGI RUPENYE BLOG AKU NI..HUHUHU...

Emmm...ape aku nk tulis eh...dh lame sgt x menulis...
Pagi td smpai opis je aku trus online YM aku..tgk mane2 member yg online..aku nmpk nick daz tgh online.kat tepi nick dia tu ade satu link.. ..Emmm...daz dh ade blog sndiri rupuenya..disebabkn aku tgh xde mood nk wat keje, so aku pun dengan senang hati mengklik link tu...dengan kelajuan streamyx yang agak lembab nk mampus. aku pun mengexplore la blog daz ni..emmmm...ok gak ni...wlupun aku dh jarang join diorg , tp dengan adanya blog ni, aku rase aku dekat jgk ngan diorg ni....kat blog daz tu jgk ade link member blog yg lain..aku pun tgk la satu- satu....tp dlm diam aku berasa sangat berkecil hati kerana daz xletak link blog aku kat blog dia tu...emmm...(penting ke??)xpela, mgkin dia xtau aku aku ade blog kot atau mgkin juga dia xtau aku dh lame menceburkan diri dlm pemblogkan ni kot.(jgn tegur, aku tau tatabahasa aku ni salah!!)

Aku rindu diorg sume....
:'(

Followers