:: Don't walk in front of me, I may not follow. Don't walk behind me, I may not lead. Just walk beside me and be my friend ::

Mengapa Singgah Kalau Tak Masuk

Me, Myself and I

My photo
Summer is Annie @ Rosni ..i'm 28 years old.. Aku tak susah untuk didekati..kalau sape nak be fren dengan aku,just come to me when i'm in a good mood.. Aku hidup untuk family aku,4 my hubby,dan untuk orang-orang yang sayang aku... Aku nk puaskn hati sume org.. :: ...Aku nak jadi yang terbaik untuk semua orang...::

Saturday, February 28, 2009

Just Read This And Understand....

They love you, but they are not your lover,
They care for you, but they are not from your family,
They are ready to share your pain, but they are not in your blood relation,
They are...
FRIENDS!!!
True friend scolds like a Dad!
Cares like a mom!
Tears like a sisters!
Irritates like a brothers!
and finally love you more than a lover.......

New Home For My Hamsterssssss......

Why i put many 's' on my HAMSTER?bcoz my hamnster become so many...hahahaha....
Masih ingatkah kalian tentang hamster aku yang bertambah itu hari?sudah ku ceritakan pada kalian dalam entry yang lepas..(aku pun sudah lupa bila..)kini, ibu hamster yang induk sudah beranak lagi 7 ekor semuanya...again.....menjadikan hamster kesemua di rumah aku ini sudah menjadi 15 ekor kesemuanya....wahhh...1 kemajuan yang tak disangka2..siapa sangka kami mampu membiakkan hamster sehingga sebegini jadinya...(aku berani jamin, akan datang hamter2 ni akan bertambah lagi..lagi..dan lagi....) disebabkan hamster aku kini sudah bertambah banyak, maka mereka perlu rumah yang lebih besar dan comfortable..

Jadi...inilah hasilnya...rumah baru hamster2 kami....lebih besar dan cantik...





kalian mahu tau tak bape hergeee sangkar baru ini??(sangkar baru disebelah kanan)..RM150++, tapi setelah ditawar menawar, ngan cina kat kedai tu, tokey tu bagi RM 150 nett.tapi RM200 gak yang kuar sebab tambah ngan barang2 sampingan anak2 baru kami tu..


** nasib baik ade yang sponser tuk beli sangkar baru tu..huhuhu..thx!

Thursday, February 26, 2009

Kelisa Wanted!!!



Perhatian kepada pemilik kereta Kelisa berwarna kelabu taik hanjing ni, sila alih kan kereta anda!!! (no plak lupe plak aku nk snap, hati tengah panas, ni jela hasilnye..) kurang2 1/2jam jugak la ktrg terperangkap dalam kete sendiri bila kete kelisa taik hanjing ni memblock kete ktrg...hon dh berapa puluh ratus kali pn tak dengar2..pekak ke ape??dh tau parking memblocking kete org tu pndai2 la jangan angkat handbrek, ni dh nyusahkan orang ramai pulak...1 hal pulak aku nk kena tunggu tuan punya kete taik hanjing ni alik kan kete dia, tp kalau dia datang alih kan, pastu angkat tangan, say sori pun xpela jugak.sedap gak hati aku...ni dh lebih kurang 1/2jam tunggu, batang idung pun tak nmpak, batang lain lagi la tak nmpak(tu pun kalau dia berbatang..)tapi nmpk gaya kete tu mcm tuan punya nya tidak berbatang..hahahah...terlebih suda...
Tunggu punya tunggu, mmg lgsg takde kelibat tuan punya kete nak alih kan kete dia, lucky me sebab hubby aku ni sungguh tinggi pengetahuaan dalam bidang pemanduannya, sungguh cekap sekali.cilok kiri kanan, last2 kami dapat kuar jugak tanpa menggerakkan walau seinci kete yang telah memblock kami tu...huhu..terror x terror??


**kalau agak2 tuan punya kelisa ni ternampak sikit2 kesan geseran tu jangan marah eh....hahahahahaha......(jgn risau, hby aku cekap)

Cowboy Town @ A Famosa MELAKA [ part 2]

Lokasi : A Famosa Resort, Melaka
Time : 8pm till midnight


Now Showing.......
Biar gambar bercerita.......























ini lah hasilnye setelah bertungkus lumus membazirkan duit pada permainan yang tak mendatangkan hasil lgsg..(tapi nsib baik kami ade gak hasil kt sini...)


Monday, February 16, 2009

.....

I don't wanna do this anymore
I don't wanna be the reason why
Everytime I walk out the door
I see him die a little more inside
I don't wanna hurt him anymore
I don't wanna take away his life
I don't wanna be...
A murderer






............................

SELAMAT HARI KEKASIH 14 FEBRUARY

If u love somebody
Could we be this strong
I will fight to win
Our love will conquer all
Wouldn’t reach my love
Even just one night
Our love will stay in my heart...



Takde Makna Ape2...

Bulan sabit
Yang jatuh dipelataran
Bintang redup
Tanpa cahaya gemintang
Langkah tanpa arah
Sesat di jalan yang terang
Aku yang terlena dibuai pelukan dosa

Ingin pulang membalut luka hatimu
Ku pun tahu betapa pedih batinmu
Beri kesempatan atau jatuhkan hukuman
Andai maaf pun tak kau berikan

Air mata tulus jatuh di sudut bibir mu
Tak terlintas dendam di bening mata indah mu
Aku yang merasa sangat berdosa pada mu
Masih pantaskah mendampingi mu



**notakaki : lirik ni takde makna ape2..saje je aku post kt sini..meng-meng kate lagu ni sedap..lagu ni takde kena-mengena langsung ngan diri aku....

Cowboy Town @ A Famosa, MELAKA

Sabtu lalu,tercapai sudah hajatku nk melawat(leh ke guna istilah 'melawat' kat sini?cam pelik je bunyinye) Cowboy Town kat A famosa melaka..huhu..dah nk buruk pun tempat tu, tapi aku baru je berpeluang nk gi sana...(tapi xpe, at least aku sampai jugak kat sana..thanks hubby coz bawak gak syg gi sana...)

Aku gi sana malam sebab nak tengok show koboi2 kat dalam tu..best gak la...(kalau dapat tiket free nak gak aku masuk lagi sekali..)hehehehe...show tu malam je kot ade, sebab diorg banyak bermain ngan api.(kalau siang mesti langsung tak menarik)

Tadi ingat nak upload gambar2 kat sana, tapi card reader aku lak tah mane ilangnye..xleh le nk tranfer dr hp masuk pc..kena tgu card reader aku tu jmpe dulu la..kabel hp ni pun tah mane ilangnye...nape la barang2 aku ssh tuk nak duk lame2 ngan aku?kejap je mesti ilang...dah penat selongkar, xde gak...xpe, teruskan usaha mencari...nanti dah jumpe leh le aku upload gambar2 kat pekan koboi tu..huhu...

Monday, February 02, 2009

5 years already..

Tadi aku godek2 blog aku ni...bosan dengan view yang sama, ingat nk tukar le mane yang patut..tapi macam malas pulak..nanti2 la bile ade banyak mase and idea aku tukar view lain...

Sebenarnya bukan pasal view atau layout yang aku nk cite pasal blog aku ni, cume nak bgtau yang blog aku ni dah 5 tahun usianya...dah leh masuk pra sekolah dah pun..tahun depan masuk Tadika ye..hahaha...tak sangka dah lebih kurang 5 tahun aku mula merapu meraban kat sini..(wlpun kdg2 ade, kdg2 takde..)
Aku start menulis pada 15 september 2005, mase tu aku ade banyak mase sebab tengah praktikal kat SPA, putrajaya...hahah..biase la keje kerajaan, banyak mase terbuang, tu yang lahirnya blog ni..

Tapi sebenarnya, sebelum wujudnya summerteen.blogspot ni, aku dah mula menblogkan diri ni kat www.devilla-annie.blog.friendster.com. Aku mula menulis kat blog friendster aku..(kalau ade mase gi la jenguk..) Enrty pertama pada tarikh 19 july 2005..Dulu kejap2 aku tulis kat blog friendster, kejap2 tulis kat blogspot..tapi sekarang aku fulltime kat blogspot..hahha..

Ok la, tu je nk tulis...

Kidung

Menurut kamus dewan bahasa dan pustaka..kidung bermaksaud......errr...aku xde kamus tu..mase sekolah je ade, tu pun dah tak tahu mane ilang..dalam setor umah mak aku kat kampung kot....(tu pun kalau ade lagi...)

hari ini tuan2 dan puan2, saya nak bagitahu korg sume maksud KIDUNG.. korang tau ke ape maksud kidung?

Contoh ayat : "Tiada lagi ku dengar kidungmu,tiada lagi derai tawamu,hanya kesepian yang kian,mencengkam jiwaku"

Aritu tengok JOzan SHow, diorg ade jemput penyanyi Nash..Zizan suh la Nash nyanyi lagu Tiada Lagi Kidungmu..pastu tibe2 zizian tanya Nash ape maksud kidung tu?Nash cakap kidung tu SUARA....

Oooooooooooo..........suara....baru aku tau..aku rasa dah lama dah lagu tu, tapi baru sekarang aku tau kidung tu maksudnye suara...selama ni aku pandai nyanyi je...tah ape maksud pun aku tak tahu..langsug xde inesiatif nk tanya ape maksud kidung....tu lagu malayu tu, kalau lagu omputih cepat lak nak buka kamus cari maksud lagu tu, konon2 nak tujukan kat somebody la..(ade can nak berlagak kalau dah tau sume baris2 ayat dalam lagu omputih tu...konon2 ade kene-mengena ngan life dia ar..)huh!hampehhh...

Terima Kasih banyak kat Zizan sebab bertanyakan satu soalan yang sangat berguna itu..(sebab aku rase sepanjang rancangan jozan tu, xde satu pun soalan yang membina langsung...)


notakaki: full lyric of tiada lagi kidungmu...

Air mata yang berderai
Siapa yang menghapuskan
Hati kering dan gersang
Siapa yang meneduhkan

Sedangkan kau yang ku sayang
Telah pergi dari ku
Dengan cinta dan harapan hidupku
Oh sayang

Tiada lagi ku dengar kidungmu
Tiada lagi derai tawamu
Hanya kesepian yang kian
Mencengkam jiwaku

Malam malam dingin membeku
Hari hari kian kelabu
Dalam doa kudus ku sebut nama mu
Cintaku... Oh sayang
Damailah kau di sana
Di sisi Tuhan yang Esa

Nasib Baik Kau Boss

Suatu petang jumaat , 30 january 2009.

"tuuttt..tutttt.." aku call bos aku,
tapi bos tak pick up..siot tul bos aku ni...langsi tol...

5minit later....

"tritt...trittt...." telepon office bunyi..

"hello.." suara penuh ayu dan abis sopan....
"rose, u called me?" garang tul sore....
"yes boss, just wanna ask u, on monday our office will close or not bcoz monday is Federal Day"
"ok..u cuti monday ni.office will close"

huhuhu...panjang le cuti aku minggu ni...lalalalala....hohohohohoho...


Suatu senja ahad, 1 feb 2009.

"............................" henpon aku bunyi ...my boss's name appear..

"rose..."
"yes, boss"
"esok u masuk ofis ye..need some urgent work to do..."
"errr..ok, boss"

Arrghhh...syialllll.................
can i say no??

Followers