:: The Name Of Love ::

:: Don't walk in front of me, I may not follow. Don't walk behind me, I may not lead. Just walk beside me and be my friend ::

Mengapa Singgah Kalau Tak Masuk

Me, Myself and I

My photo
Summer is Annie @ Rosni ..i'm 28 years old.. Aku tak susah untuk didekati..kalau sape nak be fren dengan aku,just come to me when i'm in a good mood.. Aku hidup untuk family aku,4 my hubby,dan untuk orang-orang yang sayang aku... Aku nk puaskn hati sume org.. :: ...Aku nak jadi yang terbaik untuk semua orang...::

Sunday, August 14, 2011

14 Ramadhan

Puasa untuk hari ke-14.menjalani puasa macam biase..alhamdulillah...

Saturday, July 30, 2011

Ramadhan 2011

Alhamdulillah, tahun ni tahun ke-2 berpuasa sebagai seorang isteri..tapi tahun ni tahun pertama dapat puasa bersama-sama si suami..thn lepas msing berjauhan, buka puasa dan bersahur pn sekali sekala je..tahun ni full time dgn husband..hehe..
Syukur pada Allah masing lagi diberi peluang pada kami suami isteri untuk sama-sama menyambut bulan ramadhan al mubarak...aku cube jgk puasa tahun ni wlupun usia kandungan sudah menjangkau 7 bulan...doakan semuanya berjalan lancar ye...

ok la, takde ape nk tulis lagi.cuma nk ucapkan SELAMAT BERPUASA tuk semua yang akan start isnin ni InsyaAllah....

Monday, July 18, 2011

Aku kini warga Johor Darul takzim

Alhamdulillah..setelah lebih kurang setahun menunggu, akhirmya doa kami dimakbulkan untuk bertinggal bersama-sama...
Tanggal 11.05.2011, aku secara rasminya menjadi warga PTG Johor..3hari selepas kami menraikan hari ulang tahun perkahwinan kami..lebih kurang 4bulan aku disahkan mengandung...syukurlah...sume dengan izin Allah..
Alhamdulillah, kini dah hmpir 3 bulan aku kt sini...semuanya berjalan lancar..dan aku bahagia..
alhamdulillahh..... :))

Thursday, February 17, 2011

Mom-to-be

Alhamdulillah......
Setelah 9 bulan menanti, mencuba dan terus mencuba, akhir Allah izinkan kami untuk menjadi ayah dan ibu..
Sebenarnya, mase bercuti kt terengganu hari tu lagi aku dah rse lain mcm ngan diri aku ni...err...mgkin ke aku pregnent?nkb gitu abg, tp rse terlalu awl kot.lgpun mse tu xkompem lg..
Pastu blik dr terengganu aku kena gi kursus kat perlis n lawatan ke Thailand seminggu plak.tak sempat nk berehat, dh kena long journey lg..mase tu bdn mmg tak berapa sedap..rase lain mcm sgt..tp aku mls nk pk2..mse kt kursus tu, kerap gak la pening2, n muntah2..kwn2 pun xpk ape2 kot...
Pas blik KL, hti ni trus rse nk kena gi check jgk ni....Alhamdulillah, mmg ape yg aku rse tu benar..trs bgtau abg..abg suka sgt...tp aku rse sedih dlm gembira...sbb mgkin jarak antara kami buat kegembiraan kami tu tak berapa nak terserlah sgt....tp apa2 pun aku sgt bersyukur....
tak putus2 aku panjatkn kesyukuran kehadrat Illahi...Alhamdulillah...
Doctor pun dh sahkan kandungan aku ni...br lagi dlm lingkungan 5 minggu.kena byk berhati2..takleh nk wat keje berat2 sgt...
Ya Allah, Kau lingdungilah kandungan ku ini...elakkan lah dr berlaku perkara2 yg tak diingini...Aminn....kawan2, doakan kesihatan aku dan kandungan aku ini, okee...


.......................

Sunday, September 26, 2010

DOA PENGANTIN

Ya Allah,
Limpahkanlah rasa cinta kepada kami,
Yang Kau jadikan pengikat rindu Rasulullah dan Khadijah Al Qubro
Yang Kau jadikan mata air kasih sayang
Ali bin Abi Thalib dan Fatimah Az Zahra
Yang Kau jadikan penghias keluarga Nabi-Mu yang suci.

Ya Allah,
Cukupkanlah permohonan kami dengan ridlo-Mu
Jadikanlah kami Suami & Istri yang saling mencintai di kala dekat,
Saling menjaga kehormatan dikala jauh,
Saling menghibur dikala duka,
Saling mengingatkan dikala bahagia,
Saling mendoakan dalam kebaikan dan ketaqwaan,
Serta saling menyempurnakan dalam peribadatan.

Ya Allah,
Sempurnakanlah kebahagiaan kami
Dengan menjadikan perkawinan kami ini sebagai ibadah kepada-Mu
Dan bukti ketaatan kami kepada sunnah Rasul-Mu.

Amin Allahumma Amiin……

Ya Allah…
Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui bahwa hati-hati ini telah berkumpul untuk mencurahkan cinta hanya kepada-Mu, bertemu untuk taat kepada-Mu, bersatu dalam rangka menyeru [di jalan]-Mu, dan berjanji setia untuk membela syariat-Mu maka kuatkanlah ikatan pertaliannya.

Ya Allah…
Abadikan kasih sayangnya, tunjukkanlah jalannya dan penuhilah dengan cahaya-Mu yang tidak pernah redup, lapangkanlah dadanya dengan limpahan iman dan keindahan tawakal kepada-Mu, hidupkanlah dengan ma’rifat-Mu, dan matikanlah dalam keadaan syahid di jalan-Mu. Sesungguhnya Engkau sebaik-baik pelindung dan sebaik-baik penolong. Dan semoga shalawat serta salam selalu tercurah kepada Mudammad SAW, kepada keluarganya dan kepada semua sahabatnya.

Ya Allah…
Hari ini ( tgl 07.05.2010 ) dua hamba-Mu yang dhaif mematri janji dalam Mitsaqan Ghaliza di hadapan kebesaran-Mu. Kami tahu tidak mudah untuk memelihara ikatan suci ini dalam naungan ridha dan maghfirah-Mu. Kami tahu, amat berat bagi kami untuk mengayuh perahu rumah tangga kami menghadapi taufan godaan di hadapan kami. Karena itulah, kami datang memohon rahman dan rahim-Mu.

Tunjukilah kami jalan yang lurus, jalan orang-orang yang lebih Engkau anugerahi kenikmatan, bukan-nya jalan orang-orang yang Engkau timpai kemurkaan, bukan pula jalan orang-orang yang Engkau tenggelam dalam kesesatan. Sinarilah hati kami dengan cahaya petunjuk-Mu.

Terangilah jalan kami dengan sinar taufik-Mu. Kalau Engkau berkenan menganugerahkan nikmat-Mu atas kami, bantulah kami untuk banyak berdzikir dan bersyukur atas nikmat-Mu itu. Hindari kami dari orang-orang yang terlena dalam kemewahan dunia. Lembutkan hati kami untuk merasakan curahan rahmat-Mu.

Ya Allah…
Indahkanlah rumah kami dengan kalimat-kalimat-Mu yang suci. Suburkanlah kami dengan keturunan yang membesarkan asma-Mu. Penuhi kami dengan amal shaleh yang Engkau ridhai. Jadikan mereka Yaa…Allah teladan yang baik bagi manusia.

Ya Allah…
Damaikanlah pertengkaran di antara kami, pertautkan hati kami, dan tunjukkan kepada kami jalan-jalan keselamatan. Selamatkan kami dari kegelapan kepada cahaya. Jauhkan kami dari kejelekan yang tampak dan tersembunyi.

Ya Allah…
Berkatilah pendengaran kami, penglihatan kami, hati kami, suami/isteri kami, keturunan kami dan ampunilah kami.

Sesungguhnya Engkau Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.

Amin Allahumma Amiin……



...............

Sunday, June 27, 2010

Aku Kini Bertukar Status


Sedar tak sedar dah nk masuk 2 bulan aku bergelar isteri kepada Nor Kamarul Azhar Bin Shamsudin..
Sibuk sgt smpai tak sempat nk update dlm blog ni..hmm..aku gembira jadi isteri dia, aku bhagia sangat sekarang nii..moga Allah berkati rumah tangga kami, moga Allah limpahkan kasih sayang antara kami..

Mengimbau Kenangan 7/8/9 Mei 2010

Tanggal 7 Mei 2010 (jumaat, lepas solat asar), lebih kurang jam 5.30ptg, aku telah sah bergelar isteri kepada Nor Kamarul Azhar Bin Shamsudin..Alhamdulillah, sumenye berjalan lancar, wlupun ade yg sikit2 tergendala..dengan 2 kali lafaz, aku kini sah bergelar isterinya...
Selepas majlis akad nikah di masjid, tetamu dijemput ke rumah untuk menjamu selera..

Majlis persandingan berlangsung esoknya (8.5.2010, Sabtu) dirumah ibubapaku, hari tu jugak merupakan hari jadi aku yg ke-27 thun..Nmpk sedondon kami mengenakan pakaikan serba ungu(warna kegemaranku)..sangat istemewa..kawan2, sanak saudara sume dtg memeriahkan majlis..wlupun ade yg sampai lambt akibat kesesatan...terima kasih semua...

Esoknya (9.5.2010, Ahad) majlis bertandang ke rumah pengantin lelaki, kami sepasang serba jingga, cantik..hehe....majlis meriah sangat kt rumah lelaki, kwn2 suami ramai dtg yg memeriahkan majlis..walaupun jauh dari jhor...

Alhamdulillah, hari ni nk masuk 2 bulan kami bergelar suami isteri.
Hmm...buat mase ni kami masih belum ade rezeki tuk menimang cahaya mata...takpe, masih awal lagi, dan masih boleh terus mencuba..hehe..

Doakan rumah tangga kami berpanjangan hingga akhir hayat..moga kebahagian dan kasih sayang terus bersama kami..Amin....













Saturday, April 24, 2010

its counting..

Menghitung hari, detik demi detik......

Haihh....dah tak lama lg kn??lagi 13 hari lagi aku bergelar single..pasni dh jd isteri org..hmm...dgr cam best, tp sbnrnye byk benda aku kena hadapi pasni..byk benda kena belajar...aku dh sedia ke tuk sume ni?dh ready ke aku nk jd isteri ni..pastu tak lame lg kena persiapkan diri tuk jd ibu lak..hmm....pejam celik pejam celik...sume tu aku kena hadapi jgk...cume lmbt ngan cepat je...

Kawan2,
doakan sumenye berjalan lancar k..aku sedikit risau la...tp rsenya kalau ade kwn2 n family di sebelah, sumenya akan selamat...

Followers