:: Don't walk in front of me, I may not follow. Don't walk behind me, I may not lead. Just walk beside me and be my friend ::

Mengapa Singgah Kalau Tak Masuk

Me, Myself and I

My photo
Summer is Annie @ Rosni ..i'm 28 years old.. Aku tak susah untuk didekati..kalau sape nak be fren dengan aku,just come to me when i'm in a good mood.. Aku hidup untuk family aku,4 my hubby,dan untuk orang-orang yang sayang aku... Aku nk puaskn hati sume org.. :: ...Aku nak jadi yang terbaik untuk semua orang...::

Friday, October 21, 2005

Putrajaya jem....

Ucapan tahziah untuk PM kite yg baru kematian isteri beliau semalam..Al-fatihah untuk Allahyarhamah....

Pg smlm mase mule2 masuk opis,sume org xde smangat.xtau ar ape yg xkene..sume senyap je kat tmpt memasing..klu tak slalu tu ade aje cite2 yg xde la byk ngat pekdah yg diorg borak..ade aje benda yg nk diciter kn.tpp pg smlm,keadaan opis aku ni sunyi je..kat luar lak ujan turun renyai2..dr mlm td lg dh ujan...mendung je...
Tibe2 dlm suasana yg suram tu kedengaran satu suare yg cukup ku kenali.....

Suara 1 : wei,isteri pak lah dh meninggal eh?

Suara 2 : woi!!! ko ni pepandai je...kang kena saman kang xpasal2 je...

Suara 3 menyampuk : ntah...jgn ar nk main2..klu pak lah dgr kang ape ko nk jwp...

Suara 1 kembali membacking diri sendiri : Eh,betul la.. kwn aku yg sms ni..dia kate isteri pak lah dh ninggal..

Suara 4 : ye la tu kot..kan dia dh mmg sakit...

Suara 1 : Xkn kot...


Keadaan kecoh lebih kurang beberapa minit..kemudian kembali tenang kerana masing2 xbrani nk bg komen..takut kena saman lak nnt klu bg wrong statement...hehehe...

Tp setelah lebih kurang 1/2jam,kami telah mendapat kepastian..brita yg br kami dgr tu mmg betul2...ramai gak la opismate aku yg g menziarah putra perdana..aku xg pun sbb dh ramai sgt yg g.kang aku g kang wat sesak jln je..tp mmg keadaan kat putrajya ni sesak bangat..xpernah2 putrajaya ni jem cam gitu skali..mase aku blik br kuar dr pindu pagar opis je..dh byk giler kete beratus lurus je kat jalan raya..byk btol org yg nk g mengziarah jenazah dah keluarga.aku cume mampu melihat dr cermin kereta sahaja....ade gak bus yg dr luar dr putrajaya ni..jauh2 diorg dtg sbb nk beri penghormatan terakhir buat allahyarhamah....sayu je hati..terpk gak aku,klu aku mati nnt,ade tak org nk melawat aku mcm ni??
Smlm satu hari mendung aje..sayu je...

Moga2 Allahyarham dicucuri rahmat...
Al-fatihah....

Thursday, October 13, 2005

The Ultimate Love Test

Tak sabar rasenye nk tgk cite ni esok..skali pk,mcm bodo je cite ni..ade ke ptt,leh lak diaorg wat test cenggitu...klu aku la,xtau ar ape yg aku wat..bagi sape² yg tak pernah dgr apatah lagi menonton cite ni,aku bgtau ape bendanya ultimate love test ni...
Acually,the ultimate love test ni lebih kurang mc cite reality TV gak ar...couple ni akan dipisahkan dan dihantar kat somewhere untuk diuji kesetiaan pasangan memasing...fuhhh...mmg teruji tul la..diorg ni akan ditemukan dengan ex memasing..kat situ la segalanya akan bermula..sape yg leh tahan klu awek atau balak kite berdua-duaan ngan ex dioang..klu aku pun xsenang ddk aku dibuatnye...leh serabut jiwa aku camtu..hehehe...klu diong ni leh tahan segala godaan dan ttp setia ngan pasangan memasing,diorg akan diberi ganjaran berupa wang tunai..(tak igt lak bape ribu...)tp byk gak ar....
klu aku la,aku ttp setia.selain kite leh tunjukkan kesetian memasing,kita gak dpt duit..sape tak nk duit??free² je bg duit kat org..bkn keje ssh pun..setakat tahan segala godaan je...tp klu pasangan tu bkn bercouple sbb syg giler,msti diorg ni xkisah sume tu...huhuhu...kat sini la kite leh tau pasangan kite tu bebetul ikhlas ke tak....
Klu nk diikutkan,mcm ape je cite tu..tp ade bagus gak diorg wat camtu..leh uji sket hati memasing...macam² ar org putih ni nk bg duit kat org.....
Skrg ni byk tul rancangan realiti tv kat sini...tumbuh bagaikan cendawan diwaktu hujan...ceeewahhh...tibe² je reti berfalsafah ni..hehheee..kdng² tu teringin gak nk masuk rancangan camtu..tp xnk ar yg mcm AF,MI,MENTOR,dll..sbb tu sume racngn nyanyi²...aku ni mane ar reti nk nyanyi² ni..kang pecah lak mic tu kang..xpasal² org lain xleh nyanyi....hehehe..aku nk join rncangan Olay Total Inspirasiku..hehehe..ok x?aku rse aku leh kot jd yg terbaik kat situ...muhahahha....aku klu leh nk msuk rancangan yg leh memajukan diri ni..hehe..yg leh menjamin kejayaan dimasa hadapan..huhuhuhu....tp klu xleh masuk rancangan Olay tu pun xpe ar,msuk The Apprentice pun ok gak..hehehhe...camtu ar citenyeee....

Tuesday, October 11, 2005

Aku Temui Cinta Baru.....



Ehemmmm.......
Klu Mr.Syg terbace entry ni,syg jgn mrh eh....ayg syg abg sorg je..xde sape² lg..cinta yg aku nk cite ni bkn cintaku pada somebody else..ni nk cite psl aku dh jumpe ape yg aku suke..dulu aku tak tau ape yg aku suke...tiap kali tgk movie,aku blur je..movie yg type caner yg aku suke ni??aku xde fav.movie....tiap kali nk cite psl profile aku,msti time kat fav.movie tu aku tggl blank je..antara movie yg aku suke tgk mcm My best friend wedding,Good Wll Hunting...tu je kot cite yg tggl kesan kat hati aku..tp mlm td aku ade tgk satu cite ni..best giler..cite ni cite lame actually,title dia GHOST..actor n actress dia Demi moore, Pactrick Swayzy,Whoopy Goldberg and many more...best giler cite ni..touching abis..actully,cite ni akak aku yg suggest kat aku..ari tu dia beli CD ni..memula aku tgk cite nk mcm boring je..tp bile dh menghayati tol²,mmg touching...romantik,sedih,klakar,geram mix in one....tak tau caner nk citer...ape² pun,mmg touching giler citer ni
..

Kat bawh ni aku paste synopsis cite tu yg aku copy kat www.hauntedhouses.com/movies/ghost

GHOST

Cast includes: Patrick Swayze, Demi Moore, Whoopy Goldberg, Tony Goldwyn.

Directed by: Jerry Zucker. Written by: Bruce Joel Rubin. Music by: Maurice Jarre

Synopsis: A murdered man's spirit hangs around the living to solve his own murder, protect the love of his life, and get personal justice against the evildoers.

GHOST is a love story, a supernatural tale and a murder mystery thriller, with comedic moments mixed in, all which are uniquely blended together to make a superbly entertaining movie.

The script was well thought out, well-paced, and well written. The story opens with the young couple, (Demi & Patrick), and their good friend,(Tony), working on renovating an old floor of a building into their dream apartment, that has plenty of room for pottery/clay sculptor, Demi, to create her art. It is established that Patrick & Tony are good friends who work together at the same financial business company in New York City. Tragedy befalls the happy couple when Patrick is murdered during a night robbery by a thug, Willie, who was supposedly after money.

Patrick's spirit hangs around their dream apartment at first, wishing to comfort his grieving love, but can't do so. When his murderer comes back into the apartment, but leaves when scratched by the cat, Patrick follows Willie back to Willie's place on the rundown side of town. Patrick decides to seek the help of spiritualist, Oda May Brown, (Whoopi), who was a charlatan, until she gets involved with Patrick, which unblocks her sixth sense, so she can truly help both the living and the dead, instead of pretending to have "the gift."

When he finds out who is really behind his murder, and why he was killed, Patrick not only resolves to protect Demi, but also get some justice for this personal disaster, with the help of the reforming Oda May Brown.

The direction and pacing of the movie was well done. Whoopi Goldberg really provides a stellar performance that integrates her enormous comedic talent with her acting ability.

Tony Goldwyn was excellent as the villain, showing many sides of the feelings of his character's emotions and weaknesses.

Patrick and Demi worked very well together, convincing and touching the audience with their individual and team performances. This film showcases one of their best performances.

Favorite scenes include: Patrick meets Oda May, Oda May's trip to the bank with Patrick, Willie and Patrick's apartment chase scene, the night scene in the dream apartment, with Demi, Patrick, and Oda May, and the final chase & fight scene with the fantastic ending.



Unchained melody
artist: The Righteous Brother

oh, my love, my darling
i've hungered for your touch
alone, lonely time
and time goes by so slowly
yet time can do so much
are you still mine
i need your love
i need your love
god, speed your love to me
lonely rivers flow to the sea to the sea
to the open arms of the sea
lonely river sigh, wait for me, wait for me
i'll be coming home
wait for me
oh, my love, my darling
i've hungered, hungered for your touch
alone, lonely time
and time goes by so slowly yet time can do so much
are you still mine,
i need your love i need your love,
god speed your love to me.





Monday, October 10, 2005

Indahnya Ramadhan...

Selamat pagi sume..hehehe..xtau ar nape ari ni aku hepi semcm je...org kate klu suke sgt nnt duka lak..harap² xde ler yg sedih² ari ni..pagi² td kul 4.30,Mr.syg call aku suh bgun shur..so aku pun bgun ar..nk mrh pun ade gak mase tu,dh ar aku tido mlm td kul 2 pg..kul 4.30 dh kena kjt..aduhh..membara tul hati mase tu.tp nk wat caner,ade gak baiknye dia kjt aku bgun sahur pg td..suh ambik berkat sahur katenye..alhamdulillah....ade gak yg baiknye kat laki aku tu..hehehe..(dia mmg baik pun)....
Pagi td aku sahur cume mkn kurma 4 bijik ngan air je..mls nk mkn nasi sbb b4 blik umah mlm td aku dh mkn siap²..so,kenyang lg..hehe..bile bgun sahur pg² ni,tibe² je aku teringat mase bersahur mase aku kecik²..mase tu kami adik badik mmg liat sket nk bgun sahur..smpai kdng² adik aku yg no.2 tu pun pernah tido dpn nasi mase org sibuk bersahur..hahaha..bengong tul...
Tiap kali kena kjt bgun sahur,msti memasing wat² xdgr..hahaha..berlakon konon² xsedar ar tu..pastu esok ngadu lapo sbb mak xkjt sahur...hahaha...pade hal sndiri yg mls...
Aku ngan akak² yg seramai 3 org ni tido satu bilik.kami tido atas katil double daker yg bwh besar,atas kecik tu..disebabkan aku yg pling kecik,so aku slalu kena ikut ckp akak² aku..diorg sume xnk tido belah atas.ssh..aku pun xsuke tido katil atas tu..ssh nk turun naik..tp nk wat caner..mentang² aku adik,so aku kena ikut ar ckp diorg..bengang tul mase tu...huhuhuhu....aku kena tido atas..tp yg kelakar,tiap kali mak aku kjt bgun sahur,mse aku nk turun tgga katil tu,msti aku terjatuh timpa akak aku yg duk kat bwh tu..mrh tul dia.tp nk wat caner,sape suh tido bwh..wakakaka....best tul aku...aku bukan sengaja nk timpa dia pun,tp tiap kali aku nk turun katil,aku mcm xnmpk tgga katil tu..maklum ar tgh weng² mse tu..x seratus peratus sedar lagi....hahaha..ksian kakcik aku...sekali dua leh ar dia sabar lagi,klu dh tiap² pg aku timpa dia,sape yg leh tahan..hahaha...masuk kali yg ke bape tah aku pun xtau,dia dh naik marah ngan aku..tp yg bagusnye..dia akan bgun awl dr aku sbb tkut aku timpa dia..hahaha..elok gak aku jth kat dia..tak psl² bgun awl akak aku yg sorg tu...hahahah...klakar tul klu nk igt blik...pastu klu dh bgun,msti ktorg duk ramai² kat tepi tgga dpur..msing² mls nk msuk bilik air cuci muka..sejuk...sume xnk jd org 1st masuk..sume nk suh org lain yg msuk dulu...klu xkena jerkah ngan abah aku,msti smpai pg ar ktorg kat tepi tgga tu..hahaha...klakar tul....mase buka lak msti tiap² sorg kena ade plus air yg besar tu..byk giler minum air..klu xde air ais,mmg xsah...pastu dh kembung perut ngan air je..air je yg penuh,nk mkn nasi dh tak larah..atas meja jgn cite ar..byk gile mknan..tp yg mkn sikit je...nafsu je tu sume..pastu msti kena paksa ngan abah suh abis kan sume mknan tu..nk mati rsenye kena abiskn jgk sume mknan tu....sape suh beli byk²...hahahah...tp skrg bile dh besar ni,xde ar camtu lg..klu ade nasi ngan satu lauk pun dh cukup..tu pun dh kenyang..
Tu la kenangan yg best dibulan pose...hehee..tp skrg sume dh besar panjang...dh jarang leh buka ngan sahur sesame...yg tggal kat umah skrg ni cuma mak,abah and adik bongsu aku yg darjah 3 tu..msti diorg bosan.....
Hujung mggu ni nk blik kg ar..rindu nk rse lg suasana berpuasa ngan family...nk ikut???

Friday, October 07, 2005

Problem Datang Dan Pergi....

"I guess whenever you think your problems are the most terror in the world, god shows you ada orang masaalahnya lagi dahsyat and that kinda gives you another perspective on your life..."
Di copy and paste dr Afdlin Shauki : Inside My Head....

Pas aku bace entry kat blog afdlin ni aku rse aku dh dpt blik aku nye semangat yg telah ilang..aku tak tau mane g smngat aku tu...Klu leh nk je aku face to face ngan afdlin coz nk ucapkan bermilion² thank you sbb dh wat aku kembali bleh berfikir......
Aku sndiri pun xtau mane yg xkene ngan aku ari ni..rse semcm je..mlm td tah ape² yg aku mimpi..ade org kate mimpi tu mainan tido je..tp tiap kali terjage,pastu aku tido blik,msti mimpi yg same jgk yg dtg...ape kene ngan aku ni??mybe jgk aku ni asyk pk benda tu je kot that's why benda tu je yg dtg dlm mimpi aku...fuhhhhh!!!!pening pala aku klu aku trus camni..ape nk jd nnt..my life must go on..aku tak nk camni jer...
Aku xtau ape istimewanye ari ni.. tp klu leh aku nk wat ari ni hari yg teristimewa skali..tp nk wat caner hah??Sbnrnye aku tak tau nk cite ape kali ni..sbb aku msih tgh sot lg ni..pg td pun aku br je bace email yg dh berkurun dlm mail box aku tu..dh 5 ari aku tak check email aku tu..bkn xnk check,tp aku xde mood nk bace..ari ni br ler aku kembali meng login balik email aku tu..nsib baik gak ler aku igt lg password dia..hehehe......cite yg dh semggu,br td aku bace..byk yg penting² yg aku br tau ari ni..sori ar pd kwn² yg tgu email dr aku..hehehe...tiap kali ade yg suh aku g check email aku (sbb diorg ade 4wrd something kat aku),msti aku ckp email aku problem..xleh nk login..hehehe...actually,aku mls sgt nk bukak email aku tu..tiap kali chat kat YM pun aku mcm mls² je nk lyn kwn² aku tu borak..aku pun xtau nape?klu ade yg buzz pun aku wat xtau je..paling kuat pun aku buzz diorg blik..online pun mcm x online jer...wakakaa...

Thursday, October 06, 2005

I'm blame myself.....

Sometimes,xsume story we can share ngan everybody..huhuhu....i'm blame myself...

Wednesday, October 05, 2005

Ramadan Datang Lagi

Ari ni 1 Ramadhan.1426...
Sume umat islam start berpuasa ari ni.tp aku..hehehe..cam biase ar mslah pmpuan...
Dh lame x tulis something kat blog ni..xde mase..2 ari yg lepas aku xkeje..cuti emergency..heehehe..aku ni asyk bercuti je..kang aku gak yg ssh...
Xtau ar ape yg nk di story kn kt dlm blog ni..xde idea..
Dh la tu aku tgh bengong skrg ni...otak mcm dh xbetul je...huhuhuhu.....
Aku nk duk diam² je..xnk wat ape²....

Followers