:: Don't walk in front of me, I may not follow. Don't walk behind me, I may not lead. Just walk beside me and be my friend ::

Mengapa Singgah Kalau Tak Masuk

Me, Myself and I

My photo
Summer is Annie @ Rosni ..i'm 28 years old.. Aku tak susah untuk didekati..kalau sape nak be fren dengan aku,just come to me when i'm in a good mood.. Aku hidup untuk family aku,4 my hubby,dan untuk orang-orang yang sayang aku... Aku nk puaskn hati sume org.. :: ...Aku nak jadi yang terbaik untuk semua orang...::

Saturday, January 31, 2009

Jom singgah..

Jom kengkawan kite serbu blog ni...

http://hilangpunca.blogspot.com


nota kaki: bel yang kenalkan aku blog ni..leh ilang boring bc blog brader ni...leh gelak sorang2 le...

Maju Setapak Lagi

Petang tadi aku selamat menjalani ujian untuk membolehkan aku mendapatkan Lesen L..huhu..aku berjaya manjawap soalan dengan jayanya..48/50..tu pun aku bkn study sangat pun..siap leh main psp lagi.kawan sebelah bace buku aku ligat nk tambah score n nak abiskan stage game Bomberman tu..hahahaha..(siap mimpi2 nk collect bom)...sampai abis bateri psp aku tu...(nsib baik aku lulus dengan jayanya.kalau tak mesti psp aku akan dirampas balik...)

Pasni kena pegi bengkel lak, pastu br dpt L and leh le aku belajar kete.(wlupun aku dh leh bwk kete)..tak sabar nk ade lesen sendiri..

notakaki: pasni ni makin panjang le langkah aku bile dapat lesen...

Friday, January 30, 2009

Sekali Ini Saja

Bersamamu ku lewati

Lebih dari seribu malam
Bersamamu yang kumau
Namun kenyataannya tak sejalan

Tuhan bila masih ku diberi kesempatan
Izinkan aku untuk mencintanya
Namun bila waktuku telah habis dengannya
Biar cinta hidup s’kali ini saja

Tak sanggup bila harus jujur
Hidup tanpa hembusan nafasnya

Tuhan bila waktu dapat kuputar kembali
Sekali lagi untuk mencintanya
Namun bila waktuku telah habis dengannya
Biarkan cinta ini (biarkan cinta ini)
Hidup untuk sekali ini saja

**Lagu ni aku tujukan buat Hubby..


p.s : lagu ni sebenarnya kawan aku yang bagi suh aku dengar dan hayati..ermm....

Real Friend

REAL FRIEND TEST!

This is GOOD...I expect it back too!
I especially like the last sentence!!!!!!

A simple friend, when visiting, acts like a guest.
A real friend opens your refrigerator and helps himself and doesn't
feel even the least bit weird shutting your 'Pepsi drawer' with her foot!

A simple friend has never seen you cry. A real friend shoulder is
soggy from your tears ...

A simple friend doesn't know your parents' first names.
A real friend has their phone numbers in his address book.

A simple friend brings a bottle of wine to your party.
A real friend comes early to help you cook and stays late to help you clean.

A simple friend hates it when you call after they've gone to bed.
A real friend asks you why you took so long to call.

A simple friend seeks to talk with you about your problems.
A real friend seeks to help you with your problems.

A simple friend wonders about your romantic history.
A real friend could blackmail you with it!

A simple friend thinks the friendship is over when you have an argument.
A real friend calls you after you had a fight.


A simple friend expects you to always be there for them.
A real friend expects to always be there for you!


Wednesday, January 28, 2009

Inkheart



Semalam gi tengok wayang cite Inkherat (nada sengau).hahaha...sori meng2...leh tahan la cite ni, tapi aku rase Bed Time Story lagi best.Din pun cakap camtu..Tapi kalau lakonan Brendan Fraser ni memang best la..kebanyakan filem dia mengisahkan pengembaraan yang pelik2..macam Nasional Treasure,The Mummy dan banyak lagi...haha..(tak ingat)dia jugak pernah berlakon dalam cite George of the jungle, jadi Tarzan (kalau tak salah aku).Haa...dulu2 ade filem G.I Joe kan, tu pun Brendan Fraser gak..dia ni lebih cenderung pada filem jenis horror adventure la aku rase..

Sikit sinopsis cite ni...
Cite ni mengisahkan pasal buku cite tajuk Inkheart.(sape tah penilis buku ni,seorang tua yg sangat kesian).Moa Flochart ni sorang penulis, dia tak sedar dia ade satu secret ability yang boleh bawak character dalam buku ke dunia nyata bile dia bace sesebuah buku dengan kuat.satu malam tu dia baca kan buku cerita tuk anak dia mase nk tido..bed time story la kire2 nya..mase tu dia bacekan buku Inkheart(ape tah kisah buku ni, aku kurang faham.haha..)tapi dalam tu ade banyak orang jahat..mase dia bace tu, sume charecter dalam buku tu kuar.tapi yang sedih,isteri dia lak yang termasuk dalam buku tu..dari anak dia kecik, sampailah anak dia besar isteri dia terperangkap dalam buku tu..(sedih tul hidup dalam buku cerita).rupa-rupanya anak pempuan dia pun ada secret ability yang sama macam bapak dia, kalau bace buku, leh kuar charecter dalam buku tu ke dunia kita..wahhh...hebat..oarang jahat yang terkeluar dari buku tu dah suka lak idup kat dunia ni, tak nak masuk dalam buku balik..best la, kasut cinderella pun terkeluar..Repunzal ngan rambut panjang dia, yang paling kelakar,penyamuk kasim baba pun kuar ngan harta2 dia sekali..ape yg dibace semua kuar...best tul la...cite ni lebih kepada adventure Moa ni nak selamatkan isteri dia yang terpengkap dalam buku tu la..antara real dan fantasi...kalau korang ade mase gi la tengok cite ni..bwak adik2 pun xpe...



Tuesday, January 27, 2009

TUGU NEGARA

korang tau tak Tugu Negara katne?aku rase macam pernah pergi sama dulu2..tah nape semalam rase macam nak jadi seekers..hahaha...orang kata tempat tu berhantu sikit,keras..(memang la keras sebab tugu tu di buat dari batu yang sangat keras)bodo..

Kul 4 pagi semalam gi makan2 jap, pastu tibe2 terpikir nk gi tengok tugu negara.abg Ali ngan Abg Apiz cakap tugu negara dah xde kat tempat asal dia..dia dah dipindahkan kat satu tempat.tak tau katne.Susah nak caya la..betol ke tak tah...nampak macam diorg reka2 cite, tapi kadang2 macam betul lak ape yang diorg cite tu..aku xde mase lagi nk gi check, tah betol ke tak..macam mana lak diog nk pindahkan tugu yang berat dan besar tu? pelik kan?

Abg Apiz cakap tah2 dia dah gi pindah kat belakang umah Abg Ali..macam2 ar diorg ni...sebenarnya aku memang teringin nk gi tengok tugu negara tu..betol ke dia dh kena pindah?

Thursday, January 22, 2009

Hamster

Huhuhu...say congraz to me!

Kejayaan yang paling besar dalam sejarah hidup aku dalam bidang penternakan haiwan peliharan ni..huhu..hamster ternakan aku telah mengeluarkan hasil..haha...ada 6 ekor anak hamster yang lahir semalam..tapi tinggal 5 je sekarang.mgkin sebab bapak dia dah makan sekor kot, aku sedar2 je sekor dah kiok..tgl la 5 ekor..tak tahu la bile hamster aku tu beranak, sedar2 je dah bertambah ahli dalam sangkar dia tu...

Mmmm...pasni aku kena beli rumah yang lebih besar tuk keluarga besar hamster aku tu..kesian lak bile aku terpakse pisahkan bapak dia ngan anak2nya tu..tp kalau tak pisahkan nanti abis sume kena baham ngan bapak dia..

Mula2 dulu aku jage 2 ekor hamster je, pastu membe aku, Nikki bagi lagi 2 ekor suh aku jage..huhu..(dah macam zoo umah aku tu, ada 2 sangkar hamster kat umah aku).. tapi tak sampai seminggu, sekor dari 2 ekor yang member aku tu bagi dah mati kena gigit ngan hamster aku..hahaha...walaupun aku dah asingkan, tah macam mane yang besar tu leh masuk sangkar hamster kecik tu...kesian, dia dah xde kawan..(abis la kalau Nikki tau hmaster dia dah mati sekor...)

Semalam bertambah lagi ahli hamster kat umah aku...total sume ada 8 ekor hamster..wahhh...leh bukak business ni..hahahaha...yang besar ade 3 ekor, yang kecik ade 5 ekor..(agak2 kalau aku jual ade x org nak beli..)
Aku rase macam dah tak terjaga pulak kalau dah ramai camtu..

Wednesday, January 21, 2009

ME...

Bosan la..so, aku amik gmbr sendiri.hahaha..puas hati aku...

Ceri....yummy..........



Tadi ade orang insuran datang opis aku..bdk ni memang rajin datang sini jumpe bos aku.tak tahu la nape..diorg ade skandel kot.hahaha....

Budak ni bagus la, tiap kali datang mesti dia bwk something tuk aku, tadi dia bg aku satu plastik buah ceri..huhu..sedap, manis..aritu dia bawak kepsi tuk aku..yang aritu pulak bawak buah jambu madu...merah menyala, manis pulak tu..sayang nk makan abiskn.hahaha....

p.s : Terima kasih la banyak la Christine...(xtau la ape niat sebenar budak ni nape baik sangat ngan aku..)



Takde keje lain, susun buah atas meja...snapppp..hahahha....buah ceri ni bukan jenis yang kecik2, tapi besar2, dan sangat enak..(kata Christine dengan pelat cina dia tu)

Monday, January 19, 2009

Hepi Besday KakNa dan Atan



SELAMAT HARI JADI BUAT KAKAK DAN ADIK KU(KAKNA & ATAN...WISH U ALL THE BEST FOR THIS YEAR..




Hari ni 19hb january hari jadi adik aku Arif Bin Ahmad (kami sekeluarga panggil dia Atan je) dan kakak aku Suzana Binti Ahmad,(kakNa)..KakNa dan Atan berkongsi hari jadi pada tarikh yang sama...(sng la mak nak beli kek)hahaha...pandai betul mak ngan abah aku plan, tak sangka lak KakNa dan Atan lahir pada hari yang sama..

Tengah malam td tepat kul 12 aku ingat nk sent msg wish besday kat kakak dan adik aku tu, tapi aku tertidur ngan nyenyaknye selepas pulang dari menonton wayang cite MAUT(insaf kejap)..balik trus tido, pagi kul 9pg reminder hp bunyi..alamak..aku lupa nk wish kat kakak n adik aku tu..haha.(tapi mase tu aku pn dah lambat nak pergi keje, so aku abaikan reminder tu...)kejap tadi baru aku teringat..trus aku sent msg kat kakak n adik aku..(msg yang sama, malas nk edit2.haha), 1minit pastu adik aku call balik say thanks..haha..dia kate maxis bagi airtime free untuk 1 hari sebab tu dia call..(patut la, selalu adik aku tu kalau bukan sebab nak pinjam duit, takdenye dia nk call or msg aku)

Kakak aku yang sorang ni aku tak tau la dia receive ke x msg aku ni, xde reply pun dr td..1 sifat kakak aku ni, dia tak kan reply msg sesapa klu msg tu bukan berbentuk pertanyaan...so, aku andaikan msg aku tadi dah sampai kat dia la...


Kembali ke sekolah

Sabtu ari tu, 17/01/2009 aku kembali ke alam sekolah..terpaksa kena berjumpa cikgu2 balik, kena pergi kelas macam dulu2...adoiii....

Hahahaha..tapi aku bukan masuk sekolah rendah atau sekolah menengah macam zaman dulu2 tu..aku mula masuk sekolah memandu..hehehe..dah lame sebenarnya nk attend driving class ni, cume aku takde mase je..lagipun aku rase malas sangat nak pergi.kena dengar ceramah 5jam la, ujian berkomputer la, teori 6jam la..tu belum lagi nk kena belajar memandu lagi..paling kejap pn 8jam kena blajar..wlpun aku dah boleh la sikit2 bwk kete, tapi cikgu aku cakap kena belajar jugak paling kurang pun 8jam..(aku cuma tau pandu ke depan je, reverse, parking, u-turn sume aku tak reti..)hahaha...

Mulai hari ini aku bertambah bz la.kena attend class pulak time free..harap2 sumenye berjalan lancar..kawan2 wish me luck.aku xsuke repeat2 class ni..hehehe..

I'm Back

Huhu..mesti korg ini blog ni dah tak berpenghuni kn?haha..jangan risau aku masih disini..cume kebizian buat aku takde mase nk nulis...
Dah lama sangat aku tak tulis pape kt sini, ari tu aku ingat nk delete je blog ni..malas nk tulis lagi, tapi kawan2 pesan takyah delete la..biarkan je kat situ...Mmm..so, aku biar jela kat sini..ade mase aku tulis..takde mase, tak tulis la....

Sebenarnya banyak benda yang aku nk kongsi ngan korang, banyak benda aku nk cite, tapi aku betol2 bz..nanti2 kite cite lagi k..

Followers