:: Don't walk in front of me, I may not follow. Don't walk behind me, I may not lead. Just walk beside me and be my friend ::

Mengapa Singgah Kalau Tak Masuk

Me, Myself and I

My photo
Summer is Annie @ Rosni ..i'm 28 years old.. Aku tak susah untuk didekati..kalau sape nak be fren dengan aku,just come to me when i'm in a good mood.. Aku hidup untuk family aku,4 my hubby,dan untuk orang-orang yang sayang aku... Aku nk puaskn hati sume org.. :: ...Aku nak jadi yang terbaik untuk semua orang...::

Saturday, May 31, 2008

Part 3 # Hari ketiga - Holiday in Sabah






Part 3 # Hari Ketiga
14/5/08- Rabu


Hari ni bangun tido awl sikit.ingat lepak2 tepi pantai, tapi memandangkan ktorg bangun pun pukul 11.tak jadi le nk jalan2 tepi pantai sedut udara pagi.tu pun si Meng Meng yang kejut..hahhaa...tak pasal2 diorg kena tunggu ktorg bersiap plak..pas check out kat SeaSide Travel Inn, ktrg gi jln2 kat bandar KK lg..shoping lagi ape yang kurang....

Pas makan tengahari,jalan2 lagi...pastu lepak kat pantai Tg Aru sambil makan Chicken Wings..huhuhu..sangat sedap sekali...siap bungkus bawak balik KL lagi...(tapi sampai KL, ckicken wings tu dah sejuk, Syikin yang tolong abiskan).

Kul 3 lebih aku dah kat Airport KK nk check in tuk berlepas kul 5 nanti...2 jam dah kena check in..aduss...lame betul nak kena tunggu lagi.... bile dh siap2, flight delay pulak..keadaan cuaca yang sangat dasat sekali...hujan ribut yang mengila di luar sana..so, terpaksa la tunggu sampai pukul 6 lebih baru boleh gerak.
Sampai KL dalam pukul 8.30malam..penat yang amat..letih dan mengantuk..terus ambil bas dari LCCT ke KL Sentral.pastu tunggu teksi abg Ali hantar ktorg balik ke rumah...

Laa....dah abis ke?camtu je eh??lain kali nak pergi Pulau Sipadan pulak....huhuhu...tak cukup rasanya bercuti 3 hari kat Sabah.lain kali nak pergi seminggu ke..huuu....

3083...





Siapa la pemilak Persona JKM 3083 ni...nombor bertuah yang susah nak cari kat jalan raya...
kenapa ngan no plat ni??Errmmmm........our special number.....
Aku tak jumpe lagi nombor plat 8583..mane nak cari eh...harap2 kalau ada pun biarlah kete yang mewah2 sket..hahahaha.....

Friday, May 30, 2008

Vote For My Friend Plsss..





Aku actually kesian kat kawan aku yang sorang ni..dia ni office mate aku, bekas Miss Pahang.(daz, ko mesti tahu sape miss pahang kn?).. semalam aku dapat sms dari dia.suh bukak website ni.

kesian dia, tak ramai yang vote dia.sebagai seorang kawan yang selalu kutuk dia, tak sampai hati pulak aku tengok dia di ranking yang paling bawah..lagi pun takde salahnya n rugi nya kalau aku vote tuk dia...aku masukkan email kawan2 yang aku tahu...hahaha...dari jumlah undian dia 50 lebih, aku dah naikkan sampai 180..hahhaa...(last sekali aku check, dia dapat 300 undian skrg ni) Joanne, this all for your...from ur best friend..hahahha....
So, kawan2 aku tolong la aku naikkan ranking kawan aku ni..kesian dia tau....

korang klik kat vote tu, pastu fill up the simple blank..just isi nama korg(bukan nama betul), email address, pastu no fon..(kalau letak no fon yang tak betul pn bukan diorg tau)..
kalau korg kesian kat dia, tolong la vote tuk dia.vote tiap2 hari k..... korang klik kat link yang aku tulis kat atas tadi k...
thank you...

Adussss.....Kejap je dah sebulan...

Hari ni dah 30hb..kejap je masa berjalan.pejam celik, pejam celik, pejam balik, celik balik, dah ujung bulan.semalam 29.5 birthday abang..aku tak sempat nak beli ape2...tak tahu la nak beli ape.susah tul nak beli hadiah untuk laki ni...adussss....aku harap dia tak kecik hati..lagipun aku takde mase la nak kuar beli something tuk dia...
Abang cakap aku dah lain.tak macam dulu.aku tahu, aku dah banyak berubah..tah le...aku tak tahu nak buat ape sekarang ni....Mase birthday abang ari tu pun abang taknk celebrate ngan aku. dia cakap ada hal, tak dapat datang jumpa aku...sedih gak la...sampai hati dia buat aku macam ni...tapi dia cakap, tak de ape yang istimewa ngan ari jadi dia tu.macam hari2 biasa je...aku nk celebrate birthday ngan dia tapi bagi abang, takde apa2 yang special.so, lets that day just go...
sedih tau dia wat macam ni.....
:'(

Part 2 # Hari Kedua - Holiday In Sabah




Part 2 # Hari Kedua
13/5/08 - Selasa

Malas pulak rasanya nak menulis..tapi rasa cama nak menulis gak..so aku rase nak wat enpen (entry pendek) jela...huhuhu....

Hari kedua cam best sikit..ktorg bangun agak lewat.cadangnya nak gi ke pulau ari ni.tapi memandangkan keadaan laut yang bergelora kerana ribut yang sangat dasat tak henggat, maka terpaksalah kami batalkan niat murni tu....
Kul 11 Meng meng mesej suh bangun..dia cakap dia datang lmbt sikit.dia suh ktrg check out dulu...pas siap2, kul 12pm, ktrg check out.tapi beg ktrog tggal kat lobi hotel tu dulu...acara seerusnya ialah berjalan2 di bandar KK..pusing2, masuk kedai kuar kedai....gi shoping mutiara sabah yang sangat santik-santik....beli(habiskan duit) untuk orang2 yang tertinggal kat semenanjung..
dah penat pusing2, ktorg makan ais krim yang sangat besar dan sedap..sampai tak abis2..huhuhu....
petang ktrg check in kat resort plak. kat Seaside Travel Inn.leh tahan juga lah bilik tu..pas check in, ktrg gi umah MengMeng.pastu balik tido.kul 7.30 kuar gi makan..makan stimbot.pastu makan gi jalan2 kat Pantai Tg Aru..pastu gi lepak kat club Cocoon..best gak la..pastu balik tido..penat..pala dah pening2 lalat....hahaha.....
sekian... tamat hari kedua.

Monday, May 26, 2008

Selangkah kealam misteri

Dikala renang senja, sorg kawan aku, Dollah (bukan nama sebenar), telah mengbuzz aku kat YM..hehhe..saje dah lame tak tego aku kot...dalam panjang2 perbualan ktorg si dollah ni ade tanya aku pasal blog aku ni...hehehe...(ye aku tau, blog aku nk semak, banyak lalang.dah lama tak menebas..huhuhu)..pastu dia suh aku promot satu aplikasi yang telah dia bangunkn..(sila guna ayat yang betul, ok!)... lebih kurang cam blog gak la..yang bestnye, blog ni leh download lagu macam sesetangah blog yang ada di alam maya ini...
berikut adalah setengah dari perbualan kami..perbualan ini terpaksa di edit oleh tuan punya blog ini iaitu diriku sendiri atas sebab menjaga hati kedua-dua tuan punya blog..huhuhuhu......



*** : ko bz ker
Summer : aku kena flu la..
*** : oo cian ko
Summer : xsihat ni
***: f5N1 ker bese nyer
*** : da tu ko makan ubat da ker
Summer : aape tu
Summer : mkn panadol soribe
***: xder per ahhah
***: oo ok sket kan makan da
Summer : ko slh channel ke
***: xder la
*** : aku carik o nie
Summer : f5N1 ape?
***: selseme bird la
*** : ahaha
*** : aku tnya jer la summer
*** : weh bLog ko da updated lom
*** : ??
Summer : ko selalu bace blog aku ke
*** : ader la gak
Summer : ade aku update pasal gi sabah ari tu
*** : blog kawan2 kan mesti la tgk
*** : xkan x tgk
*** : oo ye ker
Summer : baru hari pertama
Summer : nnt aku post hari ke-2 plak
Summer : xde mood ar nk menulis skrg ni
*** : ko lawat blog aku x haaa?
Summer : bg link ko..
*** : http://donloadz.blogspot.com
Summer : hehehehhee
*** : ko tgk dulu bLog aku tu
Summer : aku rse mcm pernah jenguk la...
Summer : aku clik kat link blog daz
*** : oo
*** : da tgk ea
Summer : tgh tgk ni
*** : tu la ko x hargai aku pon
Summer : ade lgu baru x?
Summer : hehehe..
Summer : nnt aku letak link blog ko kat blog aku eh
*** : lagu baru aper ea
*** : aku xtau sgt
*** : ko tgk la
*** : hihi
*** : ok letak la
*** : ley tahan gamba ko ra << --- ini takde kena mengena ngan topic kami....
Summer : sume dlm tu lagu2 latest ke?
Summer : aku pun xtau sgt
*** : ko letak name donloadz jew tau
*** : latest pon ader
*** : ader yg lame
*** : ko tgk la
Summer : nape xnk letak name ko?
Summer : hehehe
*** : sajer jer
Summer : aku paham...ko xnk publisiti murahan eh
*** : ko xder citer sal aku pon wei
*** : ko citer la sal blog donload
Summer : ok..jap gi aku cite
Summer : aku tgk bosan gak ni xde menda nk wat
*** : ko tau salah satu cara nk tingkatkan traffic kat blog citer sal blog lain
Summer : hehehe
Summer : aku xminat nk tggtkan trafik pun
*** : apsal x minat
*** : bia aku pomot lagik nant
Summer : hehehehe...
Summer : aku jarang nk update blog ni
Summer : nnt org boring
Summer : hahahaha
*** : tu la
Summer : sbb tu la..mane yg tau jela tgk, klu xtau, diam2 sudah
*** : pastu kan ko ending kan citer ngan tanda tanya
*** : nant sambung lak
Summer : ahh..mls aku ...
Summer : hahahha
*** : baru org minat nk bace
Summer : hehehe
*** : ala ko nie
Summer : aku tulis klu aku ade rase nk nulis je...
*** : its ok la


*ps-huhuhuh incik Dollah(bkn nama sebenar), aku dah tunaikan janji aku nk cite pasal blog ko kat blog aku ni.huhuhu..jgn marah eh.....

*pss- kawan2 mane yang tak tau, meh le jenguk2 blog kwan aku yang sorang ni...

*psss- aku baru je jenguk2 tadi..hehhehe....

*pssss- khas untuk Dollah, keep up a good work...

jom jenguk-jenguk >>>>
http://donloadz.blogspot.com

Wednesday, May 21, 2008

Part 1 # Hari Pertama - Holiday in Sabah






Sebahagian gambar yang diambil pada hari pertama...yang lain2 tak dapat diuplaod sebab kena tapis oleh jabatan penapisan teh..hahahah....


Part 1 # Hari pertama
12/5/08-Isnin

7.30 pagi- bangun tido, mandi
- situasi mase tu kelam kabut sikit sebab rase macam dh lambat....

8.30pagi- kuar dari umah, tunggu teksi takde pulak..perut mcm dah start memulas-mulas
- situasi mase tu pun agak kelam kabut sebab takut terlepas flight.rase macam dah terlambat sangat.

9.00pgi- sampai kat KL Sentral..bas ke LCCT baru je berlepas..tanpa berkelip mata, kami hanya mampu pandang saja..
-situasi masa tu sungguh dasyat sekali ok!! aku terpikir, sempat ke aku sampai LCCT sebelum pukul 10.20.Check in 2 jam sebelum berlepas, kita kena ada dalam tu 45minute sebelum berlepas.tapi jam kat henpon aku..(aku tak pakai jam tangan ok..) pukul 9.mane sempat 9.15 dah ade kat LCCT..next bas ke LCCT pun kul 9.30...perut pulak memulas-mulas, makin dasyat..aduhhh..aahhh, tak kira sempat ke x, aku mesti pergi toilet jugak...aku terus lari naik atas balik, terus cari toilet.nasib baik ade pakcik teksi yang tunjukkan aku arah toilet..(elehh, pakcik tu baik sebab dia nk aku naik teksi dia gi LCCT la tu..mcm aku tak tau...)

9.15 pagi- last-last kami decided tuk naik teksi je ke LCCT..(br ingat nk berjimat td..klu naik bas br RM12 je smpai LCCT..naik teksi RM85..ermmm..nk wat caner, dh terlambat...aku terpikir jugak, samapi LCCT karang msti dh pukul 10 lebih..aku kena check in 2jam sebelum berlepas,flight pukul 10.20...
-keadaan sungguh kritikal mase tu...aku redha jela...aku ingat memang takde rezeki aku nk terbang ke sabah ni....

10.10 pagi - sampai kat LCCT..terus tarik beg pergi kat kuanter..tanya kat abang kuanter tu pasal tiket aku ni, sebab aku rase aku mmg dah lambat sangat...mane la tahu, abang tu leh bagi excuse kat aku... selamba je aku potong line orang tengah beratur...hahahhaa...berkerut-kerut muka diorg tengok aku polong line....ampun.........
Abang tu tengok kertas yang aku bagi kat dia, dia cakap, " sori dik, flight ni dh close..xleh check in lagi.."
uwaaaa.......takkan aku nak balik semula kot....
aku wat muka kesian.. " betul ke bang, tolong check dulu boleh?"
hahaha..aku masih tak dapat menerima kenyataan yang aku terlambat...
"err...meh sini abg tengok lagi sekali.." abang tu belek2 kertas aku bagi kat dia....
"Oooo...flight ni cancel dik. adik gi Kuanter ujung sana tanya pasal ni..."
aku tersenyum sikit..moga-moga ada sinar untuk aku....cuak siot...takkan aku nk burn je duit flight ni...aku terus pergi kat kuanter ujung yang dimaksudkan oleh abang hensem td...hehehe..
kat kuanter tu aku tunjuk lagi booking tiket aku tu..abg yang sorang ni sangat la aku sayang mase tu..rase nk cium2 je....dia telah memberi sinar harapan padaku..hahha..
"dik, flight ni dh cancel. change flight baru, depart pukul 11.10pagi..saya print yang baru ye..tunggu jap..."
aku rase nk cium2 je abg tu...hahahahhaa....ade jugak harapan aku jejak kaki kat sabah..

11.10pagi - dalam flight, nk berlepas ke sabah. 2nd time aku naik kapal terbang...hahahaha...

1.40 tengah hari - pertama kali aku jejak kaki kat bumi sabah..meng-meng dh siap tunggu kat balai ketibaan....tunggu lugage pulak lambat...

2.00pm - pergi cari hotel...pusing-pusing bandar KK..
-situasi mase tu sungguh nyaman sekali..dapat jugak aku jejak kaki kat KK.

3.00pm-check in kat hotel Imperial International KK.
lepak2, baring2..regangkan otot2 kaki yang lenguh..(maklumla naik AirAsia ni sempit sikit).

5.00pm- kuar gi cari makan kejap.isi perut yang dah lapar ni..

6.30pm- balik hotel..kat sabah, pukul 6 je dah mula gelap.kat sana rasenya awal satu jam dari semenanjung kot...
-lepak2 kat bilik,terlelap, sampai la member aku ketuk pintu bilik suh bangun..huhu..patut la...hujan kat luar,sedap betul tido...

12.00am- kuar gi makam malam...hahha...ni betul2 makan malam ni...kat sini tak banyak kedai makan yang bukat lepas pukul 12..susah gak nak cari....kitorg makan kat satu kedai ni, (tak ingat nama dia...)..yang best nye, ada lak orang yang tak dikenali telah membayar harga makanan kami...huhuhu..(kalau tau ada yang nk belanja, baik aku order banyak2..)kata member aku, yang bayar makanan ktorg tu boss dia..time kasih bos kwn aku tu...

2.00am- disebabkan kawan aku ni keje siang tadi, maka, tak sampai hati lak aku nk heret dia bawak ktrg round2 KK ni..dia pun mcm penat je, so, ktorg decided tuk balik hotel and tido jela...lgpun member aku tu terpaksa overnite kat opis,nk siapkan keje...huhu..kesian dia..terpaksa jugak luangkan masa tuk ktorg...

2.30am- lepak dalam bilik, tengok tv, and tido...

Tuesday, May 20, 2008

AKU MASIH SAYANG KAMU

kau rinduku jiwaku indah memanggil dirimu
mataku terbangun untuk menanti
menantimu…
jangan pernah kau ragukan cinta yang sesungguhnya
itu bisa menghancurkan semua bukan begitu

aku sungguh masih sayang padamu
jangan sampai kau meninggalkan aku
begitu sangat berharga dirimu bagiku
dan ku pastikan setia dihatimu
dan ku korbankan semuanya untukmu
sungguh kuberharap kau pun begitu padaku

coba engkau rasakan cinta yang begitukan mengesankan
yakin pasti dapatkan kemesraan yang penuh bintang

Holiday in Sabah

12/5/2008- 14/5/2008 hari tu aku telah terbang ke sabah ngan bie.
buat mase ni aku takde mase lagi nk tulis pasal trip aku ke sabah.. sebenarnya banyak gambar yang aku nk upload dalam blog ni..tapi macam biasa la...time betul2 jeles ngan aku...hahah...aku tak punya waktu untuk menulis dan bercerita..

Percutian yang sangat menyamankan....kalau masa aku lebih panjang kat sana, mesti lagi seronok...
nanti ade mase aku cerita pasal trip aku ke sabah..kebizian betul2 buat aku kekeringan idea untuk menulis....

Lagu Untuk Ibu....

Kau dibuai mimpi dia jaga
Kau bersenang dia bekerja
Untuk mu tiada terbatas
Memberi tidak minta dibalas
Ingin dibinanya untuk mu
Kehidupan yang sempurna
Punya kekuatan jiwa
Punyai maruah
Leterannya dari rasa luhur
Menegur sebelum terlanjur
Itulah yang diwarisi
Pesan ibu terpahat di hati
Beringat-ingatla­h berpesan pesan
Untuk kebaikan
Marah bukan kebencian
Tapi tanda sayang
Engkau semakin dewasa
Berjiwa merdeka
Sedang dia semakin tua
Membilang usia
Di saat kau berjaya
Dia tiada berdaya
Semoga kau tak lupa
Jasa bonda

Saturday, May 17, 2008

Selamat Hari Guru

Selamat Hari Guru untuk:-
1. Cikgu Kamariah..(cikgu pertama aku masa tadika walaupun tak sempat abis)
2.Cikgu Roslan..(cikgu mate mase darjah 3..sangat garang.pertama kali aku belajar bersungguh2 sebab aku sangat takut dengan dia...aku belajar sebab dia..hahha..)
3. Cikgu Nasaruddin..(cikgu Mate aku dr darjah 4 sampai darjah 6)..cikgu yang paling aku sayang dan yang paling hensem..cikgu ni jugak aku rase aku scandel ngan akak aku..hahahaa....(kawan kakak aku yang cakap la..)
4. Seorang ustazah yang aku tak ingat nama dia..uztazah ni ajar aku mase darjah 4..dia yang mengajar aku mengaji, tapi aku tetap tak reti2 sebab aku selalu bergaduh dengan dia kot...ustazah ni suka cubit aku...sakit sangat...hari-hari aku berdoa bagi ustazah ni tak masuk kelas..hahahah..aku tak suke dia sebab dia garang.....sebab tu jugak la ape yang dia ajar, tak pernah lekat dalam otak aku..
5. Cikgu Noraini Jaya.. Cikgu BM aku masa form 5.. Cikgu ni kuat merajuk.selalu mintak puji..hahah..tapi dia seorng guru yang bagus, sebab dia la aku dapat A1 dalam SPM..huhuhu...
6. Cikgu Wan Salmah.. cikgu sejarah form 5. cikgu ni suke pakse budak2 buat nota yang macam awan2 , pokok2....hahha..senang nk ingat katenye...cikgu ni jugak suke puji aku sebab aku rajin buat nota dia(walaupun sebenarnya nota tu aku tipu budak kelas sebelah punya...)
7. Cikgu Liza(bukan nama sebenar sebab aku tak ingat nama pernuh dia..)- cikgu Add math mase form 4 & 5..cikgu yang garang, tapi aku tetap tak takut ngan dia..kelas dia selalu aku nk skip kalau ada peluang.hahaha...termasuklah kelas tambahan.aku tak suke nak masuk..hahha...latihan yang dia bagi tak pernah complete aku buat..separuh jalan je....
8. Cikgu Karim..cikgu Biologi yang sangat bagus dan terbaik..dia mengajar aku mase form 4 je, pastu kena tukar pergi sarawak..aku rasa kalau cikgu ni terus ngajar aku smpai aku SPM, mesti aku dpat A1 dlm biologi..hehehe..ni la cikgu bio yang terbaik!
9. Cikgu Ranggi (juga bukan nama sebenar..) aku lupa nama dia..dia ni aku rasa baru grad dari U. dia ganti cikgu karim pas ciktu tu bertukar..dia ajar subjek bio.cikgu ranggi ni muda lagi, umur dalam lingkungan awal 20-an...cantik..selalu pakai kebaya...dulu mase mula2 datang mengajar kat sekolah aku, dia free hair, tapi pas sebulan dia dh pakai tudung...(aku rase dia dh kena sound ngan pengetua kot...huhuhu...)
Ermmmm....aku tak ingat lagi nama2 cikgu aku...maaf kepada cikgu2 aku yang tak tertera dalam list aku ni...apa ada pada nama...jasa cikgu tetap saya ingat smpai bile2...
terima kasih cikgu..kerana anda2 semua, saya berdiri disini..hahaha....

Selamat Hari Guru jugak untuk aku sebab aku pernah jadi cikgu satu ketika dulu....(nampak sangat aku bukan guru yang bagus, hari guru ni takde langsung bekas anak murid aku ucap selamat hari guru kat aku...hahaha...jgn kata nk wish, hadiah pun jauh sekali....)ape2 pun, pengalaman menjadi cikgu tetap aku ingat..bukan senang nk ngajar anak orang ni oi.....

Selamat hari guru jugak untuk kawan2 blog aku yang memegang title cikgu..

Selamat hari guru jugak untuk cikgu Fazilah a.k.a cikgu Meng-Meng..hahaha..ko memang cikgu yang sangat garang..budak2 tak salah pun selamba ko rotan...(pastu kena belanja KFC sebab takut budak tu bgtau mak dia ko pukul dia..hahahah....)kenangan jadi cikgu sama-sama kat Sek.Ren.Keb. Sentul 2 akan sentiasa aku ingat...


Selamat Hari Guru untuk semua manusia yang bergelar atau pernah bergelar cikgu...
Bangun semua.....
Terima Kasih Cikgu......


*Entry ni saya terpaksa edit sikit sebab nk tambah name2 cikgu time aku lepas SPM..orang yang ajar kite time lepas sekolah pun kire macam cikgu kita jugak kan...

1. Puan Sabariah - Cikgu merangkap lecturer yang pertama kenalkan saya bidang multimedia ni..Leturer yang sangat lurus...
2. Puan Faridah - Lecturer yang sangat saya suka. selalu bagi saya lebih mase sebab lambat hantar assignment dia.
3. Encik Nizam - Lecturer Programming yang sangat baik.dia susah2 ajar saya buat programming dari saya tak tahu ape-ape, sampai la saya tahu la sikit2..(walaupun takde la pandai sangat).Encik Nizam ni jugak selalu tolong aku time exam..selalu bagi soalan bocor..huhuhu....
4. Puan Fazilah - Cikgu Multimedia yang sangat baik..dia banyak tolong saya.Lecturer yang paling saya sayang....tapi dia ni kadang2 lucu..
5. Juga untuk semua lecturer saya yang terlalu ramai...dari Kolej kat perak smpai la kat Universiti Kuala Lumpur- Institute Infotech MARA.


Terima kasih cikgu-cikgu:-
1. S.R.K LKTP Kemasul, Pahang
2. S.M.K Dato' Bahaman, Lanchang, Pahang
3. S.M.K Chemomoi, Pahang
4. Trolak Traning Institute, Perak
5. UniKL- Institute Infotech MARA.


Selamat Hari Ibu

Ini la mak yang aku sayang.... Saniah Binti Haji Senusi
Anni sayang mak!

Maaf mak, Anni terlambat nk ucapkan selamat hari ibu kat mak dalam blog Anni ni...
Ape2 pun mak tetap yang terbaik untuk Anni..semoga mak panjang umur dan sihat sejahtera..Anni mintak maaf sebab tak pernah nk ikut cakap mak..Anni selalu buat mak marah..Anni mintak maaf sangat2 buat mak menangis hari tu..sampai bile2 Anni takkan lupa air mata mak yang mengalir masa tu....

SELAMAT HARI IBU MAK...

KENA TAG DENGAN DAZZ

Bosan sangat tadi, tak tau nak buat ape..ini la masenya aku explore blog kwn2..ermmmm....jenguk blog daz td...bace..bace...bace lagi....tibe2 ade lak tertulis nama aku dalam tu..1st blog plak yang dipilih oleh daz...so, disebabkan aku memang suka buat tag..so, dengan senang hati aku luangkan mase tulis tag ni...walaupun waktu sekarang sudah pukul 2.43pagi..

*7 fakta tentang saya-
-suka gelak.. (nasib baik leh kawal lg dr gelak guling2 mcm icom dlm ym)
-suka duit...(hahaha..aku memang mata duitan..)
-suka computer
-time tidur msti ada bantal peluk panjang
-saya tak tinggi sangat, tak rendah sangat..tak kurus sangat, tak gemuk sangat..sedang2 saja..
-suka makan udang..(memang gila udang)...
-pening dengan bau minyak wangi

*7 perkara menakutkan saya
-kucing
-orang gila
-hantu pocong..(kalau hantu lain tak takut sangat kot)
-kena marah ngan mak
-Bile Mr Micheal mula menjerit...hahahahah....
-kehilangan keluarga saya
-hilang orang yang saya sayang

*7 lagu buat masa ni
-Jangan pisahkan
-Aku cinta kau dan dia
-Tak bisa memilihmu
-My all
-No One
-The way i are
-Mengerti-kru..(tengah dengar lagu ni sekarang.hahha)

*7 perkara selalau saya sebut
-mengong!!
-gile ar
-babi...(saya tau sungguh kurang sopan..perlu ditukar...)
-i love u..(hahhahaha)
-diam...diammm....
-arghhhhh.....
-by....

*7 perkara amat bernilai
-cincin pemberian si dia...
-rantai (hadiah hari jadi baru2 ni....)
-keluarga
-abang
-hubby
-kawan2 blog...(i miss u all...)
-blog aku ni...

*7 pertama dalam hidup
-pertama kali jatuh cinta
-pertama kali dapat gaji..(macam daz jgk)
-pertama kali drive kete...(hahahah..rase aku lah yang paling hebat)
-malam pertama...(errrrrr....hehehhe...just joking...)
-pertama kali pakai henpon....(tak bunyi2 henpon aku mase tu....)
-pertama kali masuk disco...
-pertama kali amik exam mase kat kolej...(macam nak demam..ingatkan susah sangat..hahhaa....)

* 7 blog yang dipilih-
7 orang pembaca pertama yang mempunyai blog..
.
.
.
.
.
.
.

Friday, May 09, 2008

My Birthday


Patutnya semalam aku post entry ni..tapi disebabkn semalam aku malas sangat nak menulis, so ari ni baru aku tulis...

Sempena birthday aku semalam (8.5.2008), aku nk wish tuk diri aku sendiri....haha..

1. semoga aku terus sihat, bahagia, gembira dan ceria selalu,
2. semoga aku cepat kaya,
3. semoga aku cepat kawin..haha..
4. semoga hidup aku lebih sempurna,
5. semoga umur aku panjang dan di berkati Allah,
6. semoga aku terus bersama orang-orang yang aku sayang,
7. semoga aku boleh membahagiakan orang-orang yang aku sayang,
8. semoga aku cepat dapat kerja baru,
9. semoga aku cepat dapat driving licence..hahaha...
10. semoga aku terus dilindungi...

HAPPY BIRTHDAY TO ME..

Wednesday, May 07, 2008

Don't read this...

Please don't read this !! in 1945 , a young girl name Kata Lata Kulu came over to america with a grey boat from Africa.A mysterious man kill her by cutting the word "LATUALATUKA" into her back. Now that you have read this message she will come to your house on a full moon and steal your soul unless you follow these directions :: 1. Retype this message as a comment for three other videos, so if this actually happens to you but you were warned lol, i was left with no chice.


*aku terjumpa note ni dalam satu blog...should i believe this??

Bile orang kata jangan baca, makin la hati kita meronta-ronta nak baca apa yang tertulis kan??
lagi-lagi kalau kita jumpa sampul surat yang tertulis : "JANGAN BACA" kat depan sampul tu..makin besar tulisan "JANGAN BACA" tu, makin besar la keinginan kita nak tahu apa isikandungan surat tu kan?seksanya rasa kalau tak dapat baca..silap2 tak boleh tido dibuatnya.....

Sebenarnya tujuan entry ini di tulis sebab nak cerita pasal note atas tu..takde kena-mengena dengan isi kandungan surat mahupun sampul surat...

Sekian terima kasih...
Ok.

Followers