:: Don't walk in front of me, I may not follow. Don't walk behind me, I may not lead. Just walk beside me and be my friend ::

Mengapa Singgah Kalau Tak Masuk

Me, Myself and I

My photo
Summer is Annie @ Rosni ..i'm 28 years old.. Aku tak susah untuk didekati..kalau sape nak be fren dengan aku,just come to me when i'm in a good mood.. Aku hidup untuk family aku,4 my hubby,dan untuk orang-orang yang sayang aku... Aku nk puaskn hati sume org.. :: ...Aku nak jadi yang terbaik untuk semua orang...::

Friday, November 28, 2008

Susah nk explain

Aku tak tau nape, tapi benda ini la yang terjadi...aku xsuke binatang, tapi aku kompius nape benda ini ada kt umah aku.tah mane datang tah..dulu ingat tak aku ade bela ikan emas, tapi tak sampai 2 bulan ikan-ikan tu sume dah mati..aku tak tau pulak berapa lame hamster ni akan kekal kat umah aku ni..huhuhu....







p.s : orang tua-tua kata kalau kita ambik gambar binatang, nanti binatang tu tak akan lama hidup.betol ke??abis la......

TAG DARI KIENA

Aku hutang tag dr kiena, kebizan betol2 wat aku tension..seterusnya blog aku kesepian tanpa cerita terbaru..

oklah..kiena aku nk bayo utang aku ni...

Inilah workstation aku kat opis..aku terpaksa ambik dari 2 sudut kerana aku rse meja aku terlalu besar..hahahaha




Gambar 1


Gambar 2


Gambar 1
1. 1 set desktop samsung flat screen,
2. Printer canon (bagus sikit dr daz punya)
3. kertas-kertas yang sentiasa bertaburan sepanjang hari
4.Fail kerja
5. Kalender yang telah di stick dgn macam2 note..(1 pun aku x follow up, xde mase..haha)
6. List staffs yang aku tampat kat bucu meja supaya senang nak tengok bile diperlukan

Gambar 2
1. Alat2 tulis
2. Buku2, rubbish, rubbish dan rubbish lagi
3. Tray yang sentiasa penuh dengan kertas in dan out.




Gambar ni adalah gambar yang diambil setelah meja ku dikemas sikit..(tapi ttp serabut jgk)hahaha....ini lah tempat aku abiskan mase aku sepanjang hari..kadang2 aku jemu tengok pemandangan ni...huh!tpi aku ttp bersyukur sekurang2nya aku ade kerja..huhu....

Sunday, November 23, 2008

Mohon Maaf

Mohon maaf kepada pengunjung2 setia blog saya..kerana kebizian saya yang terlampau menyebabkan saya tidak berkesempatan untuk mengupdate blog saya ini...kesetiaan anda mengunjungi blog saya ini amatlah saya hargai...

Terima kasih cikguuuu.....eh silap..Terima kasih pada rakan2 saya yang sentiasa memberikan galakan dalam pengupdatetan blog ini, dan maaf dipinta kerana kebizian terlampau saya mengebabkan blog saya sentisa begini tanpa ada story2 terbaru...

Jika ada kelapangan, nescaya saya akan mengupdate blog ini tanpa ragu..kesetiaan anda yang sentiasa tanpa jemu mengklik link saya ini, mengharapkan cerita2 terbaru, namun hampa kerana tiada sebarang pengupdatetan..maaf sekali lagi dipinta...

Diharap dengan terpost nya enrty "MOHON MAAF" ini diharap tiada lagi soalan2 seperti berikut keudara:-

"summer, bile nk update blog?"

"blog summer lom update la..mane dia pergi eh?"

"summer, sile update blog!!" << style="font-style: italic;">kebizian mencemburui saya...
ok lah...itu saja untuk kali ini..diharap anda berpuas hati...kunjungan anda keblog saya amat saya hargai, namun buat masa ini saya terlalu sibuk..jangan pula anda semua berasa jemu kerana tiap kali masuk blog saya, tiada yang terbaru...munking esok, mungkin malam ini, mungkin lusa, atau juga mungkin bulan mengambang nanti saya akan menulis kembali...jangan jemu mengunjung blog saya ini..TERIMA KASIH ...huhuhu...


p.s : perkataan yang telah di italic kan adalah perkataan yang salah disisipenggunaan bahasa melayu yang betul..oleh itu sebarang urusan rasmi dan formal, janganlah mengunaan perkataan itu..ok adik2??jangan guna dalam karangan BM anda ye...

p.s.s : ade ke pengunjung blog aku ??hahahahahaha.....(perasan macam ramai je....)

p.s.s.s : pada kawan2 yang telah tag saya, maaf ye saya kesuntukan mase untuk menjawap tag anda..kalau ade kelapangan nanti saya buat k.

Mesej Dari Hubby..

1. Sayangi dia dengan hati, bukan dengan perasaan. Jika anda meletakkan sesuatu perhubungan berdasarkan perasaan, ianya akan gagal kerana perasaan sentiasa berubah dari masa ke semasa.

2. Sayangi dia seadanya. Di dunia terdapat hampir 6 billion manusia dengan 6 billion personaliti. Dia sememangnya seorang yang istimewa dan biarkan ianya kekal begitu. Jangan sesekali terfikir untuk mengubah apa-apa tentang dia kerana sekali anda mengubah, selamanya anda akan terus mengubah dirinya. Tentu anda masih ingat, anda terpikat padanya kerana dia adalah dia. Maka, tiada alasan untuk anda mengubah dia untuk menjadi seseorang yang lain.

3. Sayangi dia sepenuh hati. Sesungguhnya dia telah banyak berkorban untuk anda. Dengan kelebihan yang ada padanya, dia berpeluang untuk menjalin hubungan dengan seseorang yang lebih sempurna tapi demi cinta, dia telah memilih diri anda. Maka, jangan sesekali cuba untuk mempermain-mainkan keluhuran cintanya.

4. Hormati pendirian dan keputusan dia. Jangan anda merayu dan jangan mencipta alasan supaya dia menerima cinta anda kerana kelak, yang anda akan dapat darinya hanyalah cinta simpati dan bukannya cinta setulus hati.

5. Yakinkan diri anda akan keistimewaan dia. Dia adalah satu-satunya di dunia ini dan jangan mengharapkan kesempurnaan dari dia kerana dia telahpun cukup sempurna semenjak anda mula terpikat padanya.

6. Percaya akan dirinya. Sentiasa bersangka baik padanya jika kita juga mahukan sebegitu darinya. Pastikan anda akan sentiasa meletakkan diri anda di tempatnya sebelum melakukan apa-apa. Jika anda sendiri tidak dapat menerimanya, apatah lagi dia.

7. Jangan berjanji menyayangi dia untuk selama-lamanya kerana selama-lamanya bagi anda mungkin akan berakhir keesokkan harinya, tapi berjanjilah untuk menyayangi dirinya seolah-olah setiap hari itu adalah hari yang terakhir untuk anda berdua.

8. BERCINTA dengannya adalah seperti memberi hati anda kepadanya untuk dilukai tapi kepercayaan itu penting. Percayalah kepadanya, nescaya dia akan melindunginya sepenuh jiwa dan raga.


9. Jangan sesekali meninggalkan dia tanpa sebarang alasan. Dia bukan hanya akan setakat menangis kecewa dan kemudiannya meneruskan hidup seperti biasa, ketahuilah bahawa jiwanya akan mati secara perlahan.


10. Jangan cepat berbangga dengan diri anda, memenangi hatinya bukanlah satu kejayaan yang mutlak tetapi anugerah itu hanya layak anda perolehi setelah anda berjaya menyayanginya sehingga ke akhir hayat. Ketahuilah, dia memilih anda adalah kerana dia percaya bahawa anda adalah seorang yang jujur dan akan menepati janji.
Anda telah bersusah payah dan berusaha sedaya upaya untuk memenangi cintanya, maka dengan itu haruslah juga anda berusaha untuk terus menyintai dirinya dengan apa jua keadaan sekalipun

Thursday, November 13, 2008

Minggu yang sibuk

Macam2 yang tejadi sepanjang minggu ni...aku ada byk benda nk cerita, tapi aku takde mase nk menulis..nanti2 la aku tulis..kerja byk skrg ni...

Ok, out..

Monday, November 10, 2008

Kenapa aku???why me??

Nape aku??siot tul la bos aku ni..mentang2 aku paling dekat ngan dia, dia main petik je nama aku...(ataupn mgkin jugak nama aku terlalu sedap pada pendengaran dia..).. xpasal2 aku lak yang kena cuci tong sampah yang dah macam puaka baunya itu..klu takat bakul sampah bawah meja aku ni xpela..kertas je..xde la busuk piang..ni tong sampah kat pantry tu..adeh la..bau macam puaka...busuk cam taik...yakkk........muntah ijau pekat likat..sial tul.... aku cakap kat diorg aku sumpah bos aku ni jadi taik..hahahhahaa..(kejam sangat x??)

Tapi nape aku yang kena?
Kiena ngan mia ckp tu tanda2 awal bos aku nk turunkan pangkat aku...errrr....klu x suke cakap la..ape ko ingat aku suka sangat ke keje kat sini..huh!!

Daz lak cakap ari ni ari busuk aku....busuk ke?xdela sangat,sebab pas basuh tong tu abis satu badan aku ni aku lumur ngan perfume aku..hahahaha..sampai aku sendiri yang pening sebab terlalu wangi...nahhh..hambikkk ko...

Wednesday, November 05, 2008

i need u

i need someone to talk with...
i need someone to walk with...
i need someone right beside me...

Followers