:: Don't walk in front of me, I may not follow. Don't walk behind me, I may not lead. Just walk beside me and be my friend ::

Mengapa Singgah Kalau Tak Masuk

Me, Myself and I

My photo
Summer is Annie @ Rosni ..i'm 28 years old.. Aku tak susah untuk didekati..kalau sape nak be fren dengan aku,just come to me when i'm in a good mood.. Aku hidup untuk family aku,4 my hubby,dan untuk orang-orang yang sayang aku... Aku nk puaskn hati sume org.. :: ...Aku nak jadi yang terbaik untuk semua orang...::

Wednesday, December 31, 2008

Selamat Tahun Baru

Esok dah masuk tahun baru 2009..
Selamat Tahun Baru tuk sume..
Moga Tahun Hadapan lebih cemerlang Dari yang lalu....
Aminn......

Tuesday, December 30, 2008

Old Skool...


Daz,
gambar mak ngan abah aku mase muda xdela..ni pun aku jmpe gambar mak aku je.time ni mak aku dah lahirkan aku..budak kecik yang mak aku dukung tu aku la...
(aku pun kurang periksa bape umur aku time gambar ni di capture...)
Gambar abah aku mase muda2 aku xjumpa la...nanti la aku cari lagi..dulu2 aku rase macam pernah tengok, tapi sekarang aku dah tak tau mane gambar tu berada...

Mengikut sejarah dulu2 mase aku kecik dulu, mak aku kata aku ni kuat nangis, cuma satu cara je nk bagi aku diam, abah aku akan tunjuk album gambar yang lama2..otomatik aku diam...hahaha...(sib baik mak abah aku tak bubuh nama aku Ros Album..hahahha..)munkin sebab tu jugak gambar2 lama mak abah aku hilang kot....mase aku kecik mane aku sedar ape aku buat..aku rase aku dah koyak2 kan gambar2 lama tu kot.entah2 cebisan2 gambar tu telah masuk kedalam perut aku...haha..budak2 biase ar, bile dah pegang something, mesti nak masuk mulut....(kebarangkalian yang agak bernas...)

Friday, December 26, 2008

Today of me!

Taurus (Apr 20 - May 20)

The Bottom Line

Cut back on some excessive spending and get more aggressive in your savings plan.

In Detail

You may be on solid ground right now in terms of money, but it would not hurt you to conserve a little bit more. Cut back on some of your excessive spending and get more aggressive in your savings plan -- and if you don't have a savings plan, you might want to get on that today. Ditch your credit cards for a while -- they make it way too easy to spend way too much! You work too hard for every penny to let even one of them slip out of your fingers without a fight.

Hahahaha.....aku memang kena plan my expenses la...aku punya saving pun macam dah lame tak update..errr...kena check monthly statement la...


p.s : i hate bills... :-(

Wednesday, December 24, 2008

Sape aku dimatamu?

Kadang2 kite perlu menangis untuk meringankan beban yang kita tanggung....
kadang2 kite perlu jadi hipokrit untuk tunjukkan kite kuat.....
kadang2 kite perlu menipu untuk menjaga hati orang lain....
kadang2 kite perlu pikir diri sendiri sebelum pikir pasal orang lain....


"Siapa sebenarnya aku padamu
mungkin sama dengan teman lain
yang bisa kau buat begitu
dan bila
tiada lagi teman bermain
kau pulang tuk dapatkan aku
itulah aku…padamu

Cuba kau lihat
cuba kau cuba
renung ke mata aku
bila ku kaku melihatmu

dan bila kau perlu
setia ku menunggu
agar senang kau merasa"
-CUBA-FAIZAL TAHIR

Tuesday, December 23, 2008

Bob- cinta terhalang

Rasa lahirnya impianku
Bila terpandang wajahmu
Lirik senyuman kilauan mata
Memikat memukau jiwa ini
Inginlah aku menyapa
Mahu ku kenali hatimu
kini Ku sedari ini bukan biasa

Tak dapat aku lindungi perasaan
Engkau impian yang aku idamkan
Kau yang ku puja, kau yang ku sanjung
Kau yang aku perlukan
Kau yang ku sayang, kau yang ku cinta
Kaulah satu cinta terhalang

Engkau lafazkan perasaan
Setulus hati jiwamu
Penuh kepuasan, penuh bermakna
Memikat hati dan naluriku

Walau ku sadari
Kau tetapkan perasaanmu
Kau berikan cinta yang
Terpendam

Walau ku tahu kita
Tak mungkin bersama

Tetap ku sanjung cintamu yang suci…walau terhalang

i miss my long hair....


All New...(Fresh!)

Nmpk macam lain tak? Huhuhu......arini aku xde mood nk wat keje, so aku godek2 la blog aku ni..aku dh naik rimas dengan gambar2 yang serabut kiri kanan blog aku..so aku remove semua and pick the new layout..hahaha..nmpk lebih simple n fresh...takde la serabut sangat..aku suke yang macam ni..tak tau la korg suke ke tak...

Mau Yang Besar

Cam pelik je dengar lirik lagu ni..Edry KRU ni kalau wat lagu memang lain macam sikit lirik dia..tapi pape pun, ok la kot lagu camni..lirik dia xberat sangat...




Hey
sebelum engkau mulai menggoda
kau mestilah sedar apa yang kumahu

dari jelingan mu
aq sudah tau
apa yang bermain di dalam fikiranmu

aduh... kau nakal sungguh
tapi... kumengerti kerna kau lelaki
dan... aku wanita yang semua mahu miliki

tunggu... sebelum itu
harus... dengarkan dulu
yang diminta

aku mahu mobil yang besar
aku mahu rumah yang besar
aku mahu upah yang besar
wang untuk berbelanja
aku mahu impian besar

jika mahu menjadi pacar
aku mahu yang besar-besar saja

apakah engkau mampu memuaskan hatiku
cukup layan tak atau hanya buang waktu

aku... mahu kau jujur
harus... ingatlah selalu

yang diminta...
aku mahu mobil yang besar
aku mahu rumah yang besar
aku mahu upah yang besar
wang untuk berbelanja
aku mahu impian besar

jika mahu menjadi pacar
aku mahu yang besar-besar saja

jika kau berani
buktikan kau lelaki

jika kau berani
buktikan kau lelaki

dengarkan dulu...

yang diminta...
aku mahu mobil yang besar
aku mahu rumah yang besar
aku mahu upah yang besar
wang untuk berbelanja
aku mahu impian besar

Monday, December 22, 2008

Tag Dari Daz...(again?)

Lagi tag dari Daz?
So maknanya aku dah berhutang 2 tag dengan Daz..(tu yang aku tau, yang aku tak tahu tah berapa plak la agaknya..)

Daz...aku betol2 takde masa sekarang ni..nanti2 aku bayar tag ko eh??tag yang gmbar parent tu nanti aku kena balik kampung ambik gmbr diorg..huhuhu.....

Award Dari Daz..



Terima kasih Daz....

Friday, December 19, 2008

Bosan aku dengan penat

Dah lame rasenya aku tak update blog ni kan?aku rase macam skill penulisan aku pun dah menurun..aku dah macam tak reti nak mengarang lagi..(selalu pn buat surat dalam english, so rase nk taip posting dalam english la plak..hahaha)..

Hari ni aku rase macam tak sihat je..tekak dah sakit2..sore pun macam nak tak nk je kuar...perit sangat..(tanda2 awl nk kena flu lagi la ni..huh!)

Macam biase, tiap2 hari keje msti banyak, start masuk keje sampai la balik, asik rushing je wat keje(aku xsuke klu kena bwk balik laptop buat keje kat umah)..

Dengan keadaan aku yang macam lalang ari ni, aku jadi takde mood nk buat keje.so, sume keje aku tolak tepi..wat yg btol2 urgent je....(tp sume pun nmpak macam urgent)...

Bile dah xde mood nk wat keje, ni la mase nya aku menrayau2 kat blog kwan2 yang dah lama sangat aku tak jenguk2..wahhh...dah banyak perubahan la...tak sangka mcam dah lama sangat aku tak masuk blog diorg ni...(sampai aku kena tag pun aku tak tau..hahahah.. Daz, tag ko tu nnt aku wat eh?tunggu aku curi mase...)..



p/s: Aku rase nk letak pala aku kat bantal la....mane bantal aku ni......

Thursday, December 04, 2008

December datang lagi...

Kejap je dah ujung tahun..banyak benda yang tak sempat aku nak buat tahun ni...
Mmm..kena postpone tahun depan jela...

mood : sedih dan kecewa...

Followers